Συγκλονιστική παραδοχή από τον Πέτρο Λαγούτη: Ο εθισμός με τον τζόγο συμβαίνει χωρίς να το καταλάβεις

Συγκλονιστική παραδοχή από τον Πέτρο Λαγούτη: Ο εθισμός με τον τζόγο συμβαίνει χωρίς να το καταλάβεις

«Χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις φίλους, κάνεις λάθος επιλογές στη δουλειά σου»

Για το πρόβλημα του τζόγου που αντιμετώπισε στο παρελθόν μίλησε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Λαγούτης στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1. Ο ηθοποιός, που συμμετέχει στην καθημερινή σειρά «Ήλιος», αναφέρθηκε και πως κατόρθωσε να τον ξεπεράσει.

Όπως εξομολογήθηκε: «Ο εθισμός συμβαίνει χωρίς να το καταλάβεις. Δεν ξυπνάς δηλαδή μια μέρα και το λες. Μου πήρε χρόνια να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει γιατί είναι μια συνισταμένη πολλών πραγμάτων το τι σου συμβαίνει και χάνεις τον έλεγχο. Σημασία έχει να τον ξαναβρεις. Από μικρός μου άρεσαν τα παιχνίδια και τα τυχερά παιχνίδια οπότε εύκολα πήγα σε αυτό το μονοπάτι. Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις πως αυτό αποτελεί πρόβλημα αλλά κρύβεσαι και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Συνήθως είναι προοδευτικές αρρώστιες αυτές».

«Στην αρχή κερδίζεις και γλυκαίνεσαι, μετά αρχίζει όμως η τούμπα. Υπάρχει και η ψευδαίσθηση πως όποτε θέλεις το σταματάς οπότε ξαφνικά έχεις βρεθεί σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Πάλι όμως δεν την βλέπεις και ασχολείσαι πάλι με την επιφάνεια, πως έχασες δηλαδή πολλά λεφτά και πρέπει να ρεφάρεις! Είναι όμως το κυνήγι της ρέφας μια τεράστια παγίδα για τον τζογαδόρο».

«Τα χρέη και το οικονομικό είναι το τελευταίο που σε απασχολεί. Και μιλάει ένας άνθρωπος που δημιούργησα πολλά χρέη, αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο. Χάνεις τον εαυτό σου, χάνεις φίλους, κάνεις λάθος επιλογές στη δουλειά σου. Ακόμα και όταν φεύγεις από αυτό χρειάζεται χρόνος για να ξαναζωντανέψεις» τόνισε ο Πέτρος Λαγούτης.