Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στην ενημέρωση για την Ουκρανία

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στην ενημέρωση για την Ουκρανία

Σημειώνει ότι η μορφή υποδείξεων δεν συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τις παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας για την δημοσιογραφική κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η μορφή υποδείξεων από την πρεσβεία της Μόσχας, δεν συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΗΕΑ για τις παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στα social media

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας παρακολουθεί τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής. Από την πρώτη στιγμή Έλληνες αλλά και ξένοι συνάδελφοι, προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τα γεγονότα από τα μέτωπα του πολέμου και μεταδίδουν, ως οφείλουν, πληροφορίες από όλες τις πλευρές και τα κέντρα αποφάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στα social media με τη μορφή υποδείξεων δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια του δημοσιογραφικού κλάδου για την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους».