«Έσπασε» τα ταμεία με το που ξεκίνησε η προβολή της η ταινία «Spider-Man: No Way Home»

«Έσπασε» τα ταμεία με το που ξεκίνησε η προβολή της η ταινία «Spider-Man: No Way Home»

Ο «Άνθρωπος-Αράχνη» εκτός από τους θεατές έχει κερδίσει και τους κριτικούς

Σαρώνει μέσα σε μόλις 12 ημέρες προβολής της η ταινία «Spider–Man: No Way Home».

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Tom Holland και Zendaya είναι πλέον η ταινία του στούντιο της Sony, με τις μεγαλύτερες εισπράξεις, ξεπερνώντας τα 587 εκατ. δολάρια από τις 61 του εξωτερικού που ήδη προβάλλεται. Μέχρι στιγμής κατέχει και ένα ακόμα ρεκόρ -που πιθανότατα σύντομα θα το ξεπεράσει-, αυτό της δεύτερης πιο εμπορικής ταινίας μετά το «Avengers: Endgame». Η κομβική βέβαια διαφορά αυτών των ταινιών είναι, ότι ο «Spider–Man» κέρδισε και τους κριτικούς και το 94% του κοινού του Rotten Tomatoes.

Το νέο «Matrix» δεν κατάφερε να εκτοπίσει, όπως πιστεύαν οι ειδικοί, τον Spired–Man, από την κορυφή του Box–Office, που μόνο στη Βόρεια Αμερική απέφερε κέρδη 467 εκατ. δολάρια, ένα νούμερο απίστευτά μεγάλο στην μετά-καραντίνας εποχή. Αυτό το νούμερο μπορεί να συγκριθεί μονάχα με τον «Πόλεμο των Άστρων: Επεισόδιο 7 – Η Δύναμη Ξυπνά». Πλέον, η ταινία που μας εισάγει στο πολυσύμπαν του «Ανθρώπου-Αράχνη», αποτελεί την τρίτη σε σειρά ταινία που απέφερε τόσα μεγάλα κέρδη, και αυτό μάλιστα χωρίς να περιληφθεί η κυκλοφορία της ταινίας στην Κίνα που -κακά τα ψέματα- είναι μια τεράστια αγορά.

Σημαντική διαφορά με τις περισσότερες ταινίες του είδους είναι, ότι αυτή δείχνει να παράχθηκε, χωρίς να υπηρετεί εξολοκλήρου τις ανάγκες του κοινού, κάτι για το οποίο χαρακτηρίζονται οι ταινίες της Marvel, που παράγει και διανέμει η Disney. Το Box–Office λοιπόν της εβδομάδας κλείνει με το «Spider–Man: No Way Home» στην πρώτη θέση, το «Τραγούδα 2» στη δεύτερη, το «The Matrix Resurrections» στην Τρίτη, τον «Άνθρωπο του Βασιλιά: Το ξεκίνημα» στην τέταρτη, το «American Underdog» στην πέμπτη και στην 6η θέση το «West Side Story».

Το Matrix για πρώτη φορά καταναλώνει το κόκκινο χάπι και βλέπει τον κόσμο από μια θέση που δεν είχε συνηθίσει. Το παράλληλο άνοιγμα του σε γνωστή αμερικανική πλατφόρμα και κινηματογράφους, του στερεί την πρωτιά στα εισιτήρια, όμως, αυτή η κίνηση ίσως προσφέρει μακροπρόθεσμα περισσότερα στο στούντιο αφού πρώτον, το νέο Matrix δεν είναι η καλύτερη ταινία της τετραλογίας και δεύτερον, η πλατφόρμα κέρδισε πολλές νέες συνδρομές όταν ανακοινώθηκε ότι το Matrix θα φιλοξενηθεί εκεί σε ταυτόχρονη πρεμιέρα.

Στον κινηματογράφο τα κέρδη της ταινίας ήταν 22,5 εκατ. δολάρια, ενώ από την πλατφόρμα το ποσό έχει φτάσει τα 69,8 εκατ. δολάρια. Αυτή είναι και η τελευταία ταινία που το στούντιο της Warner θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε πλατφόρμα και μεγάλη οθόνη, αφού από το 2022 το στούντιο έχει ανακοινώσει, ότι για τις ταινίες του θα υπάρχει μια 6βδόμαδη αποκλειστική κυκλοφορία στους κινηματογράφους πριν καταλήξουν σε πλατφόρμα.