Όμηρος Ευστρατιάδης: Θα συνεργαζόμουν ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη – Δεν πιστεύω ότι βίασε

Όμηρος Ευστρατιάδης: Θα συνεργαζόμουν ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη – Δεν πιστεύω ότι βίασε

Ο σκηνοθέτης δήλωσε, ότι δεν πιστεύει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του ηθοποιού

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη στέκεται ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο "Πρωινό" του Ant1, δήλωσε ότι δεν πιστεύει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του ηθοποιού, ενώ έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει, ότι και να διέπραξε βιασμό, δεν αποδεικνύεται, καθώς δεν υπήρξαν μάρτυρες.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης στη συνεργασία μας ήταν άψογος, κύριος και πάντα χαμηλών τόνων. Απορώ πώς ο Φιλιππίδης έκανε βιασμούς. Δεν το έχω άξιο να κάνει κάτι τέτοιο. Αν εγώ βιάσω μια κοπέλα κάπου μόνος μου, ποιες μαρτυρίες υπάρχουν για να αποδειχθεί; Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, πώς καταδικάζεις έναν άνθρωπο και τον βάζεις στη φυλακή; Αν υπάρχουν αποδείξεις, αλλάζει το πράγμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το βιασμό», είπε αρχικά ο Όμηρος Ευστρατιάδης.

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «για τον Φιλιππίδη ακόμα δεν το πιστεύω, περιμένω να γίνει η δίκη και αν αποδειχθεί, ότι είναι έτσι, να μη βγει ποτέ από τη φυλακή. Θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί του, γιατί είναι φοβερός ηθοποιός. Όλοι αυτοί που τον κατηγόρησαν, θα του ζητήσουν συγγνώμη αν αποδειχθεί ότι είναι αθώος. Του κατέστρεψαν την καριέρα. Παιδεύτηκε για να γίνει θιασάρχης και να γεμίζει το θέατρο».

Αντιδρώντας σε όσα άκουσε, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Εγώ λέω να μην το σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε; Το μήνυμα που μπορεί να πάρει κάποιος, είναι ότι “παιδιά, μπορείτε να βιάσετε, αρκεί να μην σας πάρει χαμπάρι κανείς”. Γενικά, είναι λίγο μπερδεμένος ο άνθρωπος».

Η Φαίη Σκορδά απάντησε με τη σειρά της: «Όταν λέμε αξιώθηκα να κάνω κάτι, από τα λίγα ελληνικά που ξέρω, είναι το αξιώθηκα να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν τον έχω άξιο να κάνει βιασμό; Γιατί; Είναι σπουδαίο πράγμα; Έχω πάθει… Δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Και λέει ότι θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του».