Κώστας Κόκλας: Γιατί έφαγε πρόστιμο στο Εθνικό Θέατρο – Τι είπε για το bullying

Κώστας Κόκλας: Γιατί έφαγε πρόστιμο στο Εθνικό Θέατρο – Τι είπε για το bullying

Η φράση που του είπε ο γιος του και έχει μένει χαραγμένη μέσα του

«Είναι όμορφα, είναι σαν να γυρνάς πίσω στα φοιτητικά χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας, αναφερόμενος στην επιστροφή του στο Εθνικό Θέατρο -όπου είχε σπούδασε- για την παράσταση Ιππείς του Αριστοφάνη.

«Το Εθνικό το θεωρώ σαν το σπίτι μου», είπε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», όπου εξομολογήθηκε μια παλιά ιστορία, όταν είχε φάει πρόστιμο από το Εθνικό:

«Δουλεύω και εκτός του Εθνικού Θεάτρου, έχω υποχρεώσεις, γυρίσματα… Η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να πηγαίνω πολύ πιο πριν από την παράσταση. Έφυγα μια μέρα αργότερα, έπιασε φωτιά στο Αίγιο, δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στη Δωδώνη για να παίξουμε, ακυρώθηκε η παράσταση και έπεσε πρόστιμο. Ήταν υποχρέωση του Εθνικού Θεάτρου να επιβάλει ποινές λόγω της ακύρωσης και το δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα».

Κώστας Κόκλας: «Η γενιά μου έφαγε πολύ bullying»

Παράλληλα, ο ηθοποιός μίλησε και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο.

«Έχω κάνει 35 σίριαλ και έχω περάσει και δύσκολα. Η γενιά μου έφαγε πολύ bullying. Η γενιά μου πέρασε από περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, και το χειρότερο είναι να βλέπεις το λάθος και να μην μπορείς να κάνεις κάτι. Κάποιος μπορούσε επειδή θεωρούσε ότι είναι αστείο να σε κακοποιεί επάνω στην σκηνή ή να φτύνει μπροστά στο πρόσωπό σου. Όταν δεν μου άρεσε κάτι σηκωνόμουν και έφευγα, αλλά είναι επίσης βία όταν βλέπεις να συμβαίνει σε κάποιους που δεν μπορούν να φύγουν» είπε.

Ο Κώστας Κόκλας περνάει πολύ χρόνο με τον γιο του. Κάνουν ποδήλατο και περπατάνε μαζί. Εκείνο που του έχει μείνει χαραγμένο είναι η φράση που του είπε ο γιος του: «Μπαμπά, φίλος είναι εκείνος που κάνει καλά πράγματα για σένα».

«Μέχρι να σου τύχει κάτι άσχημο στην υγεία σου δεν θέλεις να ξέρεις καν, αλλά εμένα πλέον έχει αλλάξει η στάση ζωής μου, προσέχω τον εαυτό μου», είπε σχετικά με το θέμα υγείας που τον ταλαιπώρησε.