Πώς έφτασε ο Ρος από τα «Φιλαράκια» να έχει περιουσία 100 εκατ. δολαρίων

Πώς έφτασε ο Ρος από τα «Φιλαράκια» να έχει περιουσία 100 εκατ. δολαρίων

Πόσα έβγαλε από τους 10 κύκλους των «Friends» και τι έκανε μετά

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ ενσάρκωσε τον αγαπημένο Ρος Γκέλερ των «Friends», φτιάχνοντας στην πορεία μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία.

Η ιστορία μάλιστα για το πώς έφτασε να έχει 100 εκατ. δολάρια είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Σε κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό, ο Σουίμερ έχει κάνει πολλά και διάφορα όταν βγήκε από τον ρόλο που σφράγισε την υποκριτική του καριέρα.

Έχει παίξει σε ταινίες, έχει δανείσει τη φωνή του και έχει σκηνοθετήσει κιόλας στο Χόλιγουντ.

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Σουίμερ

Γεννημένος το 1966 σε οικογένεια εβραϊκής καταγωγής στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, μεγάλωσε στο Λος Άντζελες με τους γονείς του.

Παρά το γεγονός ότι ήθελε να γίνει πάντα ηθοποιός, βρέθηκε να σπουδάζει ιατρική. Το 1988 πήρε τελικά πτυχίο στην υποκριτική, έφτιαξε έναν δικό του θίασο στο Σικάγο και επέστρεψε κάποια στιγμή στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο.

Πριν τον δούμε στα «Φιλαράκια», είχε παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε ταινίες, όπως στο γνωστό «A Deadly Silence» (1989).

Με τα «Friends» θα έφτανε βέβαια στην κορυφή. Το πρώτο κιόλας επεισόδιο είδαν 22 εκατ. Αμερικανοί. Δέκα σεζόν και 236 επεισόδια αργότερα (ως το 2004), ο Σουίμερ ήταν πλούσιος.

Ξεκίνησε να πληρώνεται με 22.500 δολάρια το επεισόδιο στην πρώτη σεζόν, έφτασε τα 40.000 δολάρια στη δεύτερη, τα 75.000 στην τρίτη και τα 85.000 στην τέταρτη.

Οι αποδοχές του αυξάνονταν σταθερά με κάθε νέο κύκλο, μέχρι να φτάσουμε στους δύο τελευταίους, όταν έφτασε να αμείβεται με 1 εκατ. δολάρια το επεισόδιο.

Για να καταλάβουμε για πόσα λεφτά μιλάμε, έβγαλε 22 εκατ. δολάρια μόνο από την τελευταία σεζόν της σειράς. Και συνεχίζει να βγάζει κάπου 20 εκατ. τον χρόνο, κάθε χρόνο, από τα δικαιώματα που εισπράττει για τις επαναλήψεις των «Friends» στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Μετά τα «Φιλαράκια» έπαιξε σε αρκετές ταινίες και κάποιες από αυτές τα πήγαν καταπληκτικά στο ταμείο. Και δάνεισε τη φωνή του σε γνωστά franchises του σινεμά, όπως στη σειρά ταινιών «Madagascar».

Όσο για την εμπλοκή του με τη σκηνοθεσία, ξεκινά ήδη από την εποχή των «Friends», έχοντας σκηνοθετήσει κάποια επεισόδια. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά ήρθε το 2007 με την κωμωδία «Run Fatboy Run» και την επόμενη χρονιά σκηνοθέτησε και την πρώτη του παράσταση στο Μπρόντγουεϊ.

Παραμένει στη ζωή καλός φίλος του Τζόι Τζιμπιάνι, του ηθοποιού Ματ Λε Μπλανκ δηλαδή, και έχει σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια της spin-off σειράς των «Friends», «Joey».

Το πρόσφατο και επετειακό «Friends: The Reunion» τον έκανε πλουσιότερο κατά 2,5-4 εκατ. δολάρια...