Άνταμ Σάντλερ: Πώς κατάφερε να αποκτήσει περιουσία 420 εκατ. δολαρίων

Άνταμ Σάντλερ: Πώς κατάφερε να αποκτήσει περιουσία 420 εκατ. δολαρίων

Ο κωμικός που δεν γέμιζε το μάτι εξελίχτηκε σε βαρύ πυροβολικό του κινηματογράφου

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ένας κωμικός που επανεφηύρε τον εαυτό του και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα.

Ηθοποιός, παραγωγός, μουσικός, σεναριογράφος και stand-up κωμικός, όλα αυτά μαζί είναι ο Σάντλερ, επιστρατεύοντας τις ικανότητές του για να συγκεντρώσει μια περιουσία της τάξης των 420 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στατιστικά του The Richest.

Γεννημένος το 1966 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μέσα σε οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του νοσηλεύτρια. Εκείνος αποφοίτησε από σχολή καλών της Νέας Υόρκης το 1988, ξέροντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει τον κόσμο να γελά.

Κωμικός ήθελε να γίνει από μικρός και έγραφε τα δικά του νούμερα ήδη από παιδί. Την ίδια εποχή έκανε και τις πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, σε σειρές και τηλεπαιχνίδια.

Σε ένα τέτοιο τον είδε ο περίφημος αμερικανικός κωμικός Ντένις Μίλερ, που τον πρότεινε στο Saturday Night Live ως σεναριογράφο των σκετς.

Στα πέντε χρόνια που πέρασε στο θρυλικό σόου, έγινε γνωστός για τη δουλειά του τόσο πίσω όσο και μπροστά από τις κάμερες. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο ήρθε επίσης νωρίς, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Η στιγμή της ζωής του ήταν όταν τον έδιωξαν ξαφνικά από το Saturday Night Live. Ο Σάντλερ είχε πια όλο τον χρόνο να αφιερωθεί στην καριέρα του στο Χόλιγουντ. Το Happy Gilmore (Ο Εξωφρενικός Κύριος Γκίλμορ) του 1996 ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του.

Η οικονομική κίνηση της ζωής του ήρθε το 1999, όταν ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής (Happy Madison Productions), μπαίνοντας στα μεγάλα σαλόνια του Χόλιγουντ.

Ακόμα και όταν οι κριτικοί δεν μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για τις ταινίες του, το κοινό τις λάτρευε. Σταθερά και αμείωτα.

Ο Σάντλερ έβγαλε επίσης μεγάλα ποσά και από τη φωνή του, την οποία έχει δανείσει σε αναρίθμητα κινούμενα σχέδια.

Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 50 εμπορικές επιτυχίες και είναι γνωστό πως σε 20 από αυτές έχει αμειφθεί με 20 εκατ. δολάρια την ταινία.