Βιοχάκερ: Γιατί κάποιοι ορκίζονται πως αυτή είναι η καλύτερη sci-fi σειρά του Netflix

Βιοχάκερ: Γιατί κάποιοι ορκίζονται πως αυτή είναι η καλύτερη sci-fi σειρά του Netflix

Κανένα Stranger Things, οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας συνεχίζουν να ποντάρουν στο γερμανικό διαμαντάκι

Αν ρωτήσεις κάποιον ποια είναι η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας αυτή τη στιγμή στο Netflix, θα πάρεις απαντήσεις όπως το Stranger Things, το Black Mirror, το Σταρ Τρεκ: Η Επόμενη Γενιά, το Dark, άντε και το Umbrella Academy.

Οι σκληροπυρηνικοί λάτρεις του sci-fi επιμένουν ωστόσο ότι το απόλυτο κόσμημα της πλατφόρμας είναι το Biohackers, η γερμανική δραματική σειρά για μια φοιτήτρια Ιατρικής που γράφεται σε ένα πανεπιστήμιο με σκοπό να πιάσει φιλίες με μια καθηγήτρια Βιολογίας που είχε κάτι να κάνει με τον τραγικό θάνατο του αδερφού της.

Η Μία (Λούνα Βέντλερ) θα βρεθεί ωστόσο μέσα στον σκοτεινό κόσμο του biohacking, μιας κοινότητας που κάνει περίεργα επιστημονικά πειράματα, συχνά στους ίδιους τους τους εαυτούς.

Το μυστήριο ξεδιπλώνεται εδώ αργά και βασανιστικά και όσο κυλούν τα 6 επεισόδια του πρώτου κύκλου, τόσο φουντώνει το σασπένς.

Όλα τα ερωτήματα που τίθενται μάλιστα στο πρώτο επεισόδιο τακτοποιούνται σταδιακά, μετατρέποντας την πλοκή σε σωστή ιστορία εκδίκησης.

Η γερμανική σειρά αποβιβάστηκε στο Netflix τον Αύγουστο του 2020 και έχει προλάβει να λατρευτεί στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Σύντομα θα καταφτάσει και η δεύτερη σεζόν της σειράς που εξαργυρώνει μεν τον πάταγο που έκανε το επίσης γερμανικό Dark (Σκοτάδι), αλλά δεν εξαντλείται εκεί.

Έχει μια πολύ στιβαρή ιστορία να διηγηθεί, αλλά και δύο υπέροχες πρωταγωνίστριες να μεταφέρουν την πλοκή.

Πολλά είναι καινούρια εδώ σε όρους sci-fi, κάνοντας τη σειρά ακαταμάχητη τους θαυμαστές του είδους. Ειδικά αυτό το βιο-πιάνο το λάτρεψαν άπαντες!

Όσα συμβαίνουν εξάλλου σε αυτό το ύποπτο εργαστήριο γενετικής μηχανικής, δεν γίνονται αποκλειστικά για χάρη της επιστήμης.

Η Μία δεν ψάχνει την καθαρή έρευνα, σκοτεινά μυστικά αναζητεί και την εκδίκηση γυρεύει...