Οι Γιοι του Σαμ: Η ολοκαίνουρια true crime μίνι σειρά του Netflix που πρέπει να ξέρεις

Οι Γιοι του Σαμ: Η ολοκαίνουρια true crime μίνι σειρά του Netflix που πρέπει να ξέρεις

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ των 4 επεισοδίων έφερε έναν δημοσιογράφο στα άδυτα μιας πολύ σκοτεινής υπόθεσης

Την εμμονή ενός ανθρώπου να μάθει την αλήθεια για μια περίεργη αστυνομική υπόθεση φέρνει στους δέκτες μας το Netflix, μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Οι Γιοι του Σαμ: Ο Δρόμος προς το Σκοτάδι ονομάζεται το ντοκιμαντέρ σε 4 μέρη που παρακολουθεί τον δημοσιογράφο Μόρι Τέρι και την ισόβια οδύσσειά του να αποκαλύψει τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση «Ο Γιος του Σαμ».

Ο μαχόμενος ρεπόρτερ Τέρι έφτασε πολύ μακριά στην έρευνά του, καθώς δεν πείστηκε ποτέ ότι ο φονιάς Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, που βύθισε στον τρόμο και τον θάνατο τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1970, έδρασε μόνος.

Ο Μπέρκοβιτς είχε πυροβολήσει και σκοτώσει 6 γυναίκες, τραυματίζοντας άλλες 7, σε μια σειρά τυχαίων χτυπημάτων στο Μπρονξ, το Μπρούκλιν και το Κουίνς από το καλοκαίρι του 1976 ως τον Ιούλιο του 1977.

Αυτό που βρήκε ο δημοσιογράφος θα επηρέαζε όμως και τη δική του ζωή. Η υπόθεση «Ο Γιος του Σαμ» είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς για έναν ολόκληρο χρόνο κάποιος πυροβολούσε γυναίκες στον δρόμο χωρίς φαινομενικό κίνητρο. Πέρα από τη δολοφονική διαστροφή, προφανώς.

Σχεδόν όλα τα θύματα βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους αργά τη νύχτα και είχαν σκουρόχρωμα μακριά μαλλιά. Η Νέα Υόρκη βυθιζόταν στον τρόμο και τον όλεθρο και η υποστελεχωμένη αστυνομία δεν μπορούσε να βρει την άκρη.

Κάθε μήνα προέκυπτε και νέο θύμα. Οι αναφορές των αυτοπτών ήταν αντικρουόμενες και χωρίς κίνητρο στα χέρια, δεν ήταν καθόλου εύκολη η σύλληψη του δράστη.

Ο δολοφόνος έφτασε να στέλνει ανατριχιαστικά μηνύματα στην αστυνομία, αποκαλώντας κάποια στιγμή τον εαυτό του ως «Γιο του Σαμ».

Η αστυνομία έφτασε κάποια στιγμή στα ίχνη του ταχυδρομικού υπαλλήλου Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς, ο οποίος είπε απλώς ένα «με πιάσατε» όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα του. Τίποτα δεν τον συνέδεε με τα φονικά, ούτε και κολλούσε με τις περιγραφές των μαρτύρων.

Σκοτεινό και μυστηριώδες, είναι ένα ντοκιμαντέρ που σε καθηλώνει με το βάθος της έρευνας και την καθαρότητα της ματιάς του.

Βάζει μια πολύκροτη υπόθεση serial killer στο μικροσκόπιο της ανάλυσης και συνεχίζει με αμείωτη ένταση για 4 ωριαία επεισόδια.