Όσκαρ 2021: Άντονι Χόπκινς και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ οι μεγάλοι νικητές – Ποια ταινία έφτασε στην κορυφή

Όσκαρ 2021: Άντονι Χόπκινς και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ οι μεγάλοι νικητές – Ποια ταινία έφτασε στην κορυφή

Σε συνθήκες κορονοϊού η 93η Τελετή Απονομής των Όσκαρ

Σε συνθήκες που δεν θύμιζαν σε τίποτα τις περασμένες χρονιές πραγματοποιήθηκε η 93η Τελετή Απονομής των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής (25/04) προς ξημερώματα της Δευτέρας (26/04) στις ΗΠΑ.

Παρόντες στην τελετή ήταν μόνο οι υποψήφιοι και οι παρουσιαστές των επί μέρους βραβείων, χωρίς να υπάρχει και φέτος κεντρικός παρουσιαστής. Καθένας εξ αυτών μπόρεσε να φέρει αυστηρά και μόνο έναν συνοδό/καλεσμένο, με τους παρόντες να μπαίνουν στην αίθουσα «σε δόσεις».

Όσκαρ Α' Αντρικού ρόλου

Το Όσκαρ Α' Αντρικού ρόλου κέρδισε ο Άντονι Χόπκινς για την ερμηνεία του στον «Πατέρα» του Φλόριαν Ζέλερ.

Πρόκειται για το δεύτερο βραβείο Όσκαρ που κερδίζει ο 84χρονος ηθοποιός, τριάντα χρόνια μετά την «Σιωπή των Αμνών».

Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου δόθηκε στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για την ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάο.

«Θα έπρεπε να κάνουμε... καραόκι με τόσες φωνές που έχουμε εδώ τριγύρω. Δεν έχω λόγια. Ξέρουμε ότι είναι σαν ξιφασκία η δουλειά μας, πρέπει να δώσουμε μάχη για αυτό», δήλωσε η ΜακΝτόρμαντ, η οποία είναι πλέον κάτοχος 4 βραβείων Όσκαρ.

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε η ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάο.

Η 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτις δήλωσε: «Εκ μέρους των παραγωγών μου, ευχαριστούμε την Ακαδημία και τους συνυποψήφιους μας και όσους μας βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία, τη συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασιστήκαμε, όλους όσους έπαιξαν, όσους βρήκαμε στο δρόμο και μας δίδαξαν τι σημαίνει πραγματική καλοσύνη».

Μια ανατροπή στη φετινή τελετή ήταν πως το συγκεκριμένο βραβείο δεν ανακοινώθηκε τελευταίο- όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία του θεσμού- αλλά πριν από την απονομή των βραβείων Α' Γυναικείου και Α΄ Ανδρικού Ρόλου.