Τάσος Δούσης: Έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα και τώρα κάνω το κέφι μου

Τάσος Δούσης: Έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα και τώρα κάνω το κέφι μου

Η εξομολόγηση για την εικονική εκτέλεση από τους Ταλιμπάν που του άλλαξε τη ζωή

Για την πορεία του στη δημοσιογραφία, αλλά και για ένα περιστατικό στο Αφγανιστάν που του άλλαξε τη ζωή μίλησε ο Τάσος Δούσης στην εκπομπή «The 2Night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Αναλυτικότερα, ο δημοσιογράφος περιέγραψε τα βήματά του ως πολεμικός ανταποκριτής, προχωρώντας σε μια εξομολόγηση για την εικονική εκτέλεση που υπέστη από τους Ταλιμπάν: «Έχω βρεθεί σχεδόν σε όλες, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Ιράν. Εγώ ξεκίνησα ως απλός ανταποκριτής ελεύθερου ρεπορτάζ, δημοσιογράφος του δρόμου. Με την πάροδο των ετών έγινα πολεμικός ανταποκριτής και πέρασα συγκλονιστικά χρόνια στη ζωή μου. Για να καταλάβεις έχω μείνει 6 μήνες στο Πακιστάν, την περίοδο του 2000. Έχω ζήσει την πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής μου, τότε στο Πακιστάν, όταν περάσαμε μέσα στο Αφγανιστάν. Ήταν η πιο σκληρή στιγμή της ζωής μου. Μου άλλαξε όλη τη ζωή και τότε σταμάτησα να είμαι πολεμικός ανταποκριτής, σταμάτησα την ελεύθερη δημοσιογραφία και το γύρισα στις ταξιδιωτικές εκπομπές», είπε και συνέχισε:

«Ήμασταν 6 μήνες στο Πακιστάν και ξαφνικά ανοίγουν τα σύνορα και μπαίνουμε στο Αφγανιστάν. Ήμασταν μια μεγάλη πομπή δημοσιογράφων, όπου περνάγαμε και πηγαίναμε στην Καμπούλ. Τότε για κάποιον λάθος λόγο, μείναμε σε ένα αυτοκίνητο… Και έτσι όπως πηγαίναμε έπεσε πάνω μας ένας Αφγανός και λέει “σταματήστε, παρακάτω σκοτώνουν δημοσιογράφους“.

Συνεχίσαμε να πηγαίνουμε και εκεί που πηγαίναμε, ξαφνικά πέσαμε σε ενέδρα, μας σταματάνε μια ομάδα Ταλιμπάν και παίρνουν το κλειδί του αυτοκινήτου. Στήνονται περιμετρικά μας, με πετάνε έξω από το αυτοκίνητο, με στήνουν και μου λένε “Κάνε την προσευχή σου, θα πεθάνεις”. Ο αλήτης ο Ταλιμπάν πάτησε και τη σκανδάλη. Χωρίς πλάκα, για μήνες ολόκληρους τσιμπιόμουν για να δω αν είμαι ζωντανός… Είχαν σκοτώσει πριν από εμάς τέσσερις δημοσιογράφους» είπε.

Ο γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής «Εικόνες» αναφέρθηκε και στην επαγγελματική του επιτυχία ως εκδότης περιοδικών, δηλώνοντας πως μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και δουλεύει μόνο από κέφι.

«Τα πράγματα τα παίρνω πλέον χαλαρά, έχει αλλάξει όλη η φιλοσοφία μου και επειδή έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα τώρα κάνω το απίθανο κέφι μου. Και τα ταξίδια που κάνω είναι ένα προσωπικό κέφι που το μοιράζομαι με τους τηλεθεατές μου. Δεν έχω αγωνία τι θα γίνει, πως θα γίνει και αν θα γίνει, Το κάνω με τον ίδιο τρόπο αλλά μέσα από τη δική μου ψυχοσύνθεση, έχω αλλάξει επίπεδο».