Από τις 12 Οκτωβρίου «στον αέρα» το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Από τις 12 Οκτωβρίου «στον αέρα» το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ

Τα ελληνικά σίριαλ που θα ξεκινήσουν

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μυθοπλασία, που επιστρέφει δυναμικά, ξεκινά από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Οι τηλεθεατές θα έχουν από τη Δευτέρα τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τρεις νέες ελληνικές σειρές: «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα καλύτερά μας χρόνια» και «Η τούρτα της μαμάς».

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις εκπομπές που έχουν ήδη κερδίσει το κοινό, νέες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές, ταξιδιωτικές και παιδικές εκπομπές, τηλεπαιχνίδια, βραβευμένες δημοφιλείς ξένες σειρές σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, ελληνικές και ξένες ταινίες από τον κλασικό αλλά και τον σύγχρονο κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, ειδικά αφιερώματα, και μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Πιο πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα.

Η φιλοδοξία της διοίκησης της ΕΡΤ είναι το μπλε της ΕΡΤ1, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, και το κόκκινο της ΕΡΤ2, που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό, να γίνουν φέτος τα αγαπημένα χρώματα του τηλεοπτικού κοινού και η καθημερινή συνήθειά του.

Η ενημέρωση

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, η ενημέρωση αρχίζει στην ΕΡΤ1 στις 5:30 το πρωί, με την εκπομπή «…από τις έξι», με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, και συνεχίζεται με ειδικές θεματικές εκπομπές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Από τις 10:15 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, οι «Συνδέσεις», με όλο το δίκτυο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εντός και εκτός Ελλάδος, παρουσιάζουν κάθε είδηση που επηρεάζει τη ζωή μας.

Το Σαββατοκύριακο, στις 05:30, τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι Γιάννης Σκάλκος και Κώστας Λασκαράτος. Επίσης κάθε Σάββατο, στις 14:00, ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Κλειώ Νικολάου μας ενημερώνουν για ό,τι «Συμβαίνει στην Ευρώπη».

Τα ελληνικά σίριαλ

Πρεμιέρα κάνει στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 20:00, η νέα κωμική οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», σε σκηνοθεσία Αντρέα Μορφονιού, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη και πλειάδα ηθοποιών, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 20:00, και σε επανάληψη στις 14:00.

«Τα καλύτερά μας χρόνια», τα πιο νοσταλγικά, τα πιο αθώα και τρυφερά, θα τα ζήσουμε, φέτος, στην ΕΡΤ, μέσα από την σειρά εποχής της Όλγας Μαλέα, με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 22:00, και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Η «Τούρτα της μαμάς», είναι η νέα κωμική σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ, σε σενάριο-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στις 23:00, και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα.

Όλα τα επεισόδια των νέων σειρών θα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.