Σειρά του Netflix είχε προβλέψει την πανδημία του κοροναϊού από το 2018

Σειρά του Netflix είχε προβλέψει την πανδημία του κοροναϊού από το 2018

Τι αναφέρουν χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα για νοτιοκορεάτικη παραγωγή

Χρήστες των social media υποστηρίζουν ότι τηλεοπτική σειρά του Netflix φαίνεται να προέβλεψε με ακρίβεια την πανδημία του νέου κοροναϊού το 2018.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο 10ο επεισόδιο της νοτιοκορεατικής σειράς «My Secret Terrius», η οποία προβλήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2018 στο τηλεοπτικό κανάλι MBC της Νότιας Κορέας και αποκτήθηκε από το Netflix, γίνεται αναφορά σε θανατηφόρα ασθένεια, που οφείλεται σε κοροναϊό.

Στο νοτιοκορεατικό δράμα όμως ο ιός μεταλλάχθηκε από τρομοκράτες για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κοροναϊών, συμπεριλαμβανομένων εκείνου που προκάλεσε την επιδημία MERS (αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) το 2015 και του πιο πρόσφατου που προκαλεί τη νόσο COVID-19, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun.

Χρήστες του Twitter, οι οποίοι ανακάλυψαν τη σειρά υποστηρίζουν ότι στους διαλόγους υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη σημερινή πανδημία του νέου κοροναϊού.

Σε σκηνές του ίδιου επεισοδίου μία γιατρός λέει: «Ο κοροναϊός επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα» προσθέτοντας: «Το σοβαρότερο είναι ότι ο κοροναϊός έχει περίοδο επώασης δύο έως 14 ημερών». Ακόμη προσθέτει: «Αυτός ο ιός μεταλλάχθηκε για να επιτίθεται στους πνεύμονες μέσα σε μόλις πέντε λεπτά από την έκθεση».

Σε άλλο σημείο η γιατρός αναφέρει ότι «δεν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο προς το παρόν».

Αργότερα στο επεισόδιο μαθητές σχολείου διδάσκονται πώς να πλένουν τα χέρια τους. Οι σκηνές έγιναν viral στα social media και σχολιάστηκαν από μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς η σειρά που προβλήθηκε πριν από δύο χρόνια προέβλεψε την πανδημία του νέου κοροναϊού.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση και εξηγούν ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν για τους κοροναϊούς από τον 20ο αιώνα. Άλλοι σχολιάζουν ότι δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη οικογένεια ιών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Παρακαλούμε περιμένετε ...