Ιταλία: Σάλος από αθλητικό πρωτοσέλιδο με ρατσιστικά μηνύματα

Ιταλία: Σάλος από αθλητικό πρωτοσέλιδο με ρατσιστικά μηνύματα

Η Corriere dello Sport προλόγισε το Ίντερ-Ρόμα με τον Λουκάκου και ...Black Friday

Σε μία εποχή που το ιταλικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει συχνά κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων, μία εκ των μεγαλύτερων αθλητικών εφημερίδων στη χώρα η Corriere dello Sport, είχε την «ατυχή» έμπνευση να βγάλει ένα πρωτοσέλιδο ενόψει του ντέρμπι Ίντερ-Ρόμα της Παρασκευής, με τίτλο Black Friday και απεικονίζοντας τον έγχρωμο παίκτη των «νερατζούρι», Λουκάκου με τον Σμόλινγκ των «τζιαλορόσι».

Ο σύλλογος της Ρόμα αντέδρασε άμεσα μέσω Twitter, σχολιάζοντας σχετικά:

«Κανείς δεν θα το σκεφτόταν... Πραγματικά κανένας... Ούτε ένα άνθρωπος... Και έρχεται η Corriere να βάλει αυτό τον τίτλο...» ανέφεραν οι «τζιαλορόσι» στα social media.

Η απάντηση της εφημερίδας

Η Corriere dello Sport, μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε, πήρε θέση λέγοντας ότι ο τίτλος ήταν αθώος, ρίχνοντας την ευθύνη σε όσους το βλέπουν διαφορετικά επειδή έχουν «δηλητήριο» μέσα τους.

«Ένας αθώος τίτλος μετατράπηκε σε δηλητηριώδης από ανθρώπους που έχουν δηλητήριο μέσα τους. Το Black Friday για όσους μπορούν να καταλάβουν, χρησιμοποιήθηκε για να εξυψωθεί με την καλή έννοια η διαφορετικότητα, η περηφάνια της διαφορετικότητας. Αν δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος είναι γιατί δεν μπορεί...»