Το νέο προφίλ του ΣΚΑΪ και ο μεγάλος στόχος του καναλιού για τη νέα σεζόν

Το νέο προφίλ του ΣΚΑΪ και ο μεγάλος στόχος του καναλιού για τη νέα σεζόν

Το διετές πλάνο κινήσεων που έχει μπει σε εφαρμογή και θα φέρει υψηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης

Μια ανάσα από την επίσημη έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν και οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ έχουν  αποφασίσει να αλλάξουν το προφίλ του σταθμού.

Οι υπεύθυνοι του καναλιού του Φαλήρου έχουν θέσει νέους στόχους και προκειμένου να επιτευχθούν έχει τεθεί σε εφαρμογή διετές πλάνο κινήσεων.

Η χρόνια που πέρασε έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους υπευθύνους των σταθμών. Τα κάθε είδους reality κούρασαν το τηλεοπτικό κοινό και με τη δύναμη που τους δίνει το τηλεχειριστήριο άλλαζαν κανάλι.

Τα νούμερα τηλεθέασης στην prime time ζώνη «πληγώθηκαν» αρκετά και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη ζώνη προβαλλόντουσαν τα reality.

Παραδοσιακά, η συγκεκριμένη ζώνη, είναι ισχυρή και αυτή που φιλοξενεί τις περισσότερες διαφημίσεις άρα φέρει και τα περισσότερα έσοδα στα ταμεία των σταθμών.

Με τη νέα σεζόν, οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ φιλοδοξούν να σημειώσουν υψηλές πτήσεις στον πίνακα της τηλεθέασης γι’ αυτό και αποφασίστηκε η στροφή στη μυθοπλασία ενώ το πρόγραμμα θα ενισχυθεί και με τηλεπαιχνίδια.

Στόχος είναι να αλλάξει η τυπολογία του κοινού, να τραβήξει το ενδιαφέρον μερίδας των τηλεθεατών που μέχρι τώρα δεν προτιμούσε τον ΣΚΑΪ, δηλαδή το γυναικείο κοινό.

Προκειμένου να γίνει αυτό, στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ εντάχθηκαν σειρές οι οποίες σε καθημερινή βάση θα προβάλλονται στη prime time ζώνη και θα κάνουν τον σταθμό ισχυρό παίκτη στο τηλεοπτικό σκηνικό όσον αφορά τα προγράμματα μυθοπλασίας.

Λόγω Τιμής, 8 Λέξεις, Room Service Πλιζ και Θα γίνει της πολυκατοικίας είναι οι σειρές οι οποίες θα ριχτούν στη «μάχη» της τηλεθέασης και ενισχύουν τη μυθοπλασία του σταθμού.

Οι υπεύθυνοι αναμένουν να δουν και το... crash test στα νούμερα τηλεθέασης, της τούρκικης σαπουνόπερας «Φτερωτός Θεός» προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Ένα ακόμα προτέρημα των καναλιών τα οποία έχουν στο συρτάρι τους σειρές είναι οι επαναλήψεις. Μέχρι τώρα ο σταθμός δεν είχε στη... φαρέτρα του σειρές άρα δεν είχε και προγράμματα τα οποία θα μπορούσαν να προβληθούν σε επανάληψη.

Αυτό, με βάση τον διετή προγραμματισμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόκειται να αλλάξει από του χρόνου. Δηλαδή κατά τη σεζόν 2020-2021, θα υπάρχουν σειρές οι οποίες θα μπορούν να παίζονται σε επανάληψη και να φέρουν στον σταθμό υψηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης και κατά τις «νεκρές» περιόδους όπως είναι οι καλοκαιρινοί μήνες.

Σοφία Πελεκάνου