Καυγάς με… αβρότητα στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ με το καλήμερα

Καυγάς με… αβρότητα στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ με το καλήμερα

«Υπήρχαν εκπομπές στην ΕΡΤ που ήταν ό,τι χειρότερο έχει ζήσει η χώρα»

«Από ευγένεια, επειδή είμαι φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ, ό,τι έγινε είναι παρελθόν. Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι δημοσιογράφοι και ποιες εκπομπές λειτούργησαν αντικειμενικά, στήριξαν την αντικειμενική ενημέρωση κι έκαναν το καθήκον τους», σχολίασε ο Μάριος Σαλμάς πολιτευόμενος με τη Νέα Δημοκρατία καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή βάρδια» της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Βούλα Κεχαγιά τον διέκοψε λέγοντας του: «Τώρα κάνετε διακρίσεις και διαχωρισμούς».

«Θα μου κάνετε και λογοκρισία τι θα πω; Αυτά ανήκουν στο παρελθόν» της απάντησε ενοχλημένος ενώ πρόσθεσε πως: «αυτά ανήκουν στο παρελθόν».

Στην παρατήρηση της Βούλας Κεχαγιά πως εκείνος λίγη ώρα νωρίτερα ασκούσε λογοκρισία, ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και παρουσιαστές της εκπομπής τόνισε: «Αυτό τώρα δεν είναι ΕΡΤ. Τοποθετούμαι με έναν τρόπο που κρίνομαι και έχω μια δημοσιογράφο που είναι προσκεκλημένη να με διακόπτει. Αυτό δεν είναι κρατική τηλεόραση. Σας λέω λοιπόν ότι υπήρχαν εκπομπές στην ΕΡΤ που ήταν ότι χειρότερο έχει ζήσει η χώρα.»

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, του είπε πως και στο παρελθόν μπορούσε κάποιος να πει τα ίδια για τις προηγούμενες διοικήσεις και ο Σαλμάς απάντησε: «Δεν θέλω υποδείξεις. Αυτό είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε. Δεν με αφήνετε να μιλήσω. Δεν σας επιτρέπω να εκνευρίζεστε».

Όταν η Κεχαγιά εκτίμησε ότι ειρωνεύεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον έναν από τους δύο παρουσιαστές είπε είπε: «Σας βλέπω εκνευρισμένο. Μπορώ να αποχωρήσω αν θέλετε, δεν το έχω κάνει ποτέ. Είναι ντροπή, δεν θέλω καμία διακοπή, τελείωσε η κουβέντα».

«Δεν το δέχομαι να λέτε ότι είναι ντροπή, να κάνετε υποδείξεις και να λέτε μη με διακόπτετε», απάντησε ο δημοσιογράφος Αλατζάς «Μπορούμε να σας θέτουμε κι εμείς τα ερωτήματά μας ακούγοντας πάντα και την άποψή σας».

Ο Σαλμάς επανέλαβε την άποψή του ό,τι υπήρχαν πολύ κακές εκπομπές στην ΕΡΤ και κατέληξε: «Η ελληνική τηλεόραση θα πάρει τον δρόμο της, θα γίνει ένα κανάλι πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέραμε, που θα υπηρετεί την πραγματική, αντικειμενική ενημέρωση και οι πολίτες θα την βλέπουν για να έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Θα έχει τη θέση που της αξίζει στην ενημέρωση», επισήμανε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...