Τζόνι Καλημέρης: Πενήντα εκατομμύρια έχασε ο Ιβάν Σαββίδης από το Open αλλά…

Τζόνι Καλημέρης: Πενήντα εκατομμύρια έχασε ο Ιβάν Σαββίδης από το Open αλλά…

Η πρώτη συνέντευξή του μέχρι πρότινος διευθύνοντα συμβούλου του σταθμού μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το κανάλι

Στην πρώτη του συνέντευξή μετά τη λήξη της συνεργασίας του με το Open, ο Τζόνι Καλημέρης αναφέρεται στη χαμηλή ποιότητα προγραμμάτων της ελληνικής τηλεόρασης, στα νούμερα τηλεθέασης του Open αλλά και στην εμπιστοσύνη του κόσμου που πρόδωσε.

«Σε αυτές τις θέσεις είσαι κάτι σαν παιδαγωγός, σαν διαμορφωτής συνειδήσεων. Πρέπει να παραδεχτώ ότι πολλές φορές πρόδωσα την εμπιστοσύνη του κόσμου με άθλιες εκπομπές λόγου και σίριαλ.» είπε ο Τζόνι Καλημέρης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ερωτηθείς ποιες είναι αυτές οι εκπομπές: «δεν μπορώ να σου πω γιατί θα εκθέσω και θα προσβάλω πολλούς συντελεστές. Όμως αισθάνομαι ντροπή. Έχω πέσει στο πηγάδι της ευτέλειας».

Αναφερόμενος στον Ιβάν Σαββίδη και το Open, o μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του σταθμού ανέφερε στη συνέντευξή του πως ο επιχειρηματίας έχει χάσει πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ από την ενασχόληση του με το κανάλι και τονίζει: «Πρώτα απ’ όλα τα πενήντα, τα εβδομήντα εκατομμύρια δεν είναι πολλά λεφτά. Και δεν είναι, γιατί το Open το φτιάξαμε, το οργανώσαμε και το εξοπλίσαμε από την αρχή. From scratch. Από μηδενική βάση. Και μάλιστα το εξοπλίσαμε με τη πιο σύγχρονη τεχνολογία, που όμοια της δεν υπάρχει σήμερα σε άλλο κανάλι. Στο κάτω-κάτω πόσο κοστίζουν δυο βαπόρια; Τριανταπέντε εκατομμύρια το καθένα; Ε, λοιπόν, είναι σαν να αγοράζεις δυο βαπόρια. Η απόδοση της επένδυσης θα έρθει αργότερα».

Πώς θα έρθει όμως αργότερα η απόδοση, αφού τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει το Open είναι χαμηλά; Ο Τζόνι Καλημέρης διευκρινίζει: «Κι όμως, δεν είναι. Και δεν είναι γιατί το 8,5% σ’ ένα τόσο καινούργιο κανάλι είναι πολύ καλό. Σκέψου πως τόσο ο ΣΚΑΙ όσο και το Star για να πιάσουν αυτό το νούμερο έπρεπε να περάσουν πέντε με έξι χρόνια. Εμείς το πιάσαμε μέσα σε έξι μήνες».

Σχετικά με την αποχώρηση ατόμων από το Open με κατεύθυνση προς το ΣΚΑΪ ανέφερε: «Το ΣΚΑΪ πρέπει να πληρώνει τον Τούρκο του Survivor με 20 εκατομμύρια ετησίως. Επομένως με τον Μουτσινά, που στην αρχή δεν τον ήθελε κανείς αλλά τώρα είναι πρώτο όνομα, το κανάλι θα δίνει λιγότερα ελπίζοντας στην ίδια και ακόμα καλύτερη θεαματικότητα».

Αναφερόμενος στην ποιότητα της σημερινής ελληνικής τηλεόρασης δήλωσε: «Τραβήξαμε χειρόφρενο και σπάσαμε τα μούτρα μας πάνω σε χαλύβδινο τοίχο. Κατεβάσαμε το επίπεδο προκειμένου να επιβιώσουμε» είπε στην εφημερίδα.