Πολύωρη επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στις εγκαταστάσεις του Open

Πολύωρη επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στις εγκαταστάσεις του Open

Τι συζητήθηκε κατά την παραμονή του στον σταθμό πίσω από τις κλειστές πόρτες

Μια ξαφνική επίσκεψη δέχθηκαν χθες οι εργαζόμενοι του Open οι οποίοι αντίκρισαν μπροστά τους τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του σταθμού βρέθηκε στις εγκαταστάσεις προκειμένου να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της ερχόμενης τηλεοπτικής σεζόν αλλά και να ενημερώσει τους επικεφαλής για τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη μέρα.

Οι δυο αποχωρήσεις από το Open, του Τζόνι Καλημέρη αλλά και της Άλκηστις Μαραγκουδάκη, είχαν δημιουργήσει κλίμα αναταραχής στους διαδρόμους ανάμεσα στους εργαζόμενους και ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να βάλει, με αυτή του επίσκεψη, τα πράγματα στη θέση τους.

Ο επιχειρηματίας, έφτασε στις εγκαταστάσεις του Open νωρίς το μεσημέρι και αποχώρησε μετά τις 21.30 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής του στον σταθμό, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με μέλη της διοίκησης ενώ στη συνέχεια θέλησε να συζητήσει με όλους τους επικεφαλής των τμημάτων.

Όλοι μαζί μεταφέρθηκαν στο meeting room των Ειδήσεων όπου και συζήτησαν σε χαλαρό και φιλικό κλίμα με τον ισχυρό επιχειρηματία για αρκετή ώρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοίνωσε πως την Γενική Διεύθυνση του καναλιού αναλαμβάνει η κ. Κική Σιλβεστριάδου ενώ καλωσόρισε στην ομάδα του Open, τον Νίκο Κάλη ο οποίος αναλαμβάνει την Διεύθυνση Προγράμματος.

Πριν από τη συγκεκριμένη μεγάλη συνάντηση με τους επικεφαλής των τμημάτων, ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open, Δημήτρη Μιχαλέλη, ο οποίος του παρουσίασε την μέχρι στιγμής πορεία του ενημερωτικού τομέα του σταθμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε και για τον σχεδιασμό που έχει κάνει ήδη ο σταθμός για τη νέα σεζόν προκειμένου να «χτυπήσει» τον ανταγωνισμό και να σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Στο τέλος των συσκέψεων και των συναντήσεων αυτών, ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να πει δυο λόγια στους εργαζόμενους και μεταξύ άλλων τόνισε πως: ««Ο Μιχαλέλης χαίρει της απόλυτης στήριξης και εμπιστοσύνης μου» ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο δεν τίθεται θέμα αλλαγής του σβήνοντας έτσι τα σενάρια περί αποχώρησης του από τον σταθμό.

«Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση του σταθμού»

Το ότι μπήκε στον χώρο των media για να μείνει δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος χαρακτήρισε το Open με ένα «νήπιο το οποίο αυτούς τους 8 μήνες που είναι στον τηλεοπτικό αέρα έχει περάσει τις παιδικές του ασθένειες και είναι έτοιμο για να περάσει στην επόμενη φάση».

Ο επιχειρηματίας αφού εξέφρασε την στήριξη του στη νέα ομάδα που δημιουργήθηκε ανέφερε πως θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση του σταθμού, τόσο για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες και υποχρεώσεις του καναλιού όσο και για να προχωρήσει η υλοποίηση του νέου προγράμματος που θα δώσει και το στίγμα της επόμενης φάσης.

Επίσης ξεκαθάρισε πως τα media είναι γι’ αυτόν μια μακροπρόθεσμη επένδυση ενώ ζήτησε από τους εργαζόμενους στο τμήμα της ψυχαγωγίας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα καινοτόμα τεχνολογικά στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους και δημιουργούν αλληλεπίδραση με τον τηλεθεατή.

Αναφορικά με τον ενημερωτικό τομέα, ξεκαθάρισε πως τον ενδιαφέρει να στηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κανάλι και τον τηλεθεατή.

«Έχω ψυχολογία πρωταθλητή, με ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός»

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης επίσκεψης του στο Open, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε πως διαθέτει ψυχολογία πρωταθλητή και τον ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός συνηθισμένος από τις ομάδες, οπότε στοχεύει ακόμα πιο ψηλά. Επίσης πρόσθεσε πώς θέλει να υπάρχει πνεύμα ομαδικότητας γιατί η ομαδικότητα είναι αυτή που βοηθάει τα στελέχη και την ομάδα να πηγαίνουν όλο και πιο μπροστά.

Σοφία Πελεκάνου