Τι συμβαίνει με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Τι συμβαίνει με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

Η αίτηση ειδικής εκκαθάρισης και η ανακοίνωση της εταιρείας

Δύσκολες ώρες περνάει η ιστορική εφημερίδα «Ναυτεμπορική» καθώς η Eurobank κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Η αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο και η απόφαση θα εκδοθεί στα τέλη του έτους, όταν θα οριστεί από το δικαστήριο ειδικός διαχειριστής.

H Eurobank είχε προ μηνών καταγγείλει τα δάνεια της επιχείρησης,και υπάρχει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους λόγω εξελίξεων. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της «Ναυτεμπορικής» στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ανασταλεί λόγω μη δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη χρήση του 2018.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η διοίκηση της «Ναυτεμπορικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα γνώση περί κατάθεσης αίτησης για την υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

Όπως σημειώνει η εταιρία, «δεν έχει λάβει γνώση μέχρι και σήμερα αιτήσεως με την οποία να ζητείται η υπαγωγή της σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Σημειωτέον ότι η εν λόγω αίτηση υποβάλλεται μόνον από πιστωτές, ήτοι χωρίς τη συμμετοχή της επιχείρησης και κοινοποιείται στην επιχείρηση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο».

Η «Ναυτεμπορική» σημειώνει ακόμη ότι «η εταιρία δεν έχει λάβει γνώση αιτήσεως για την λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο υποβληθείσας αίτησης υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης».