Η Ακριβοπούλου και ο «πεισματάρης γάιδαρος» που προκάλεσε αντιδράσεις

Η Ακριβοπούλου και ο «πεισματάρης γάιδαρος» που προκάλεσε αντιδράσεις

Το σχόλιο του δημιουργού του animation και η απάντηση της δημοσιογράφου για την «προπαγάνδα»

Ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ, το οποίο αποτελούσε ουσιαστικά ένα κολάζ πολιτικών γεγονότων της τελευταίας δεκαετίας, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πρωταγωνιστής του βίντεο είναι «Ο πεισματάρης γάιδαρος».

Η χρήση σκηνών του animation προκάλεσε την αντίδραση του δημιουργού του, Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, ο οποίος έκανε λόγο για «αίσχος», τονίζοντας ότι «δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!».

Η ίδια η δημοσιογράφος της ΕΡΤ τοποθετήθηκε μετά το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκαν, στηρίζοντας την επιλογή της εκπομπής να προβάλει το βίντεο. Μάλιστα, ένα tweet που αναρτήθηκε από τη «Δεύτερη Ματιά» αναφέρεται στην απάντηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου, συνοδευόμενο με ένα βίντεο των όσων είπε, απαντώντας.

«Η Κατερίνα Ακριβοπούλου απάντησε στα φιλικά προς τη @neademokratia Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισαν ως προπαγανδιστικό το video αρχής της χθεσινής εκπομπής #defterimatia_ERT. "Είναι τα ίδια Μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news" είπε μεταξύ άλλων», σημειώνεται στο tweet.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου σημείωσε συγκεκριμένα: «Κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα που χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό το βίντεο. Είναι τα ίδια Μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα.

Είναι τα ίδια Μέσα που ευτυχώς δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία είτε μέσω των εκπομπών τους είτε με σχόλια είτε με αναρτήσεις να καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι σε όποιο Μέσο κι αν είναι γιατί αυτό είναι ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού».

Παρακαλούμε περιμένετε ...