Netflix: Νέο ντοκιμαντέρ του Σκορτσέζε για τον Ντίλαν

Netflix: Νέο ντοκιμαντέρ του Σκορτσέζε για τον Ντίλαν

«Δεν ήταν επιτυχία, αν μετράς την επιτυχία με όρους κέρδους» λέει ο Ντίλαν, στο τρέιλερ

Η Netflix έδωσε ήδη στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story», του ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορτσέζε για το θρυλικό ταξίδι του Ντίλαν, το 1975. Η ταινία, η οποία θα μεταδοθεί από το κανάλι και θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Ιουνίου, έρχεται να συνοδεύσει την έκδοση σετ 14 cd «Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings».

Στο ντοκιμαντέρ του Σκορτσέζε – είναι το δεύτερο του στο οποίο εστιάζει στον τραγουδιστή-τραγουδοποιό, μετά το «No Direction Home» του 2005 – περιλαμβάνεται και η πρώτη σε διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας συνέντευξη του Μπομπ Ντίλαν μπροστά στον φακό.

«Δεν ήταν επιτυχία, αν μετράς την επιτυχία με όρους κέρδους» λέει ο Ντίλαν, στο τρέιλερ, για την τουρνέ. «Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου. Η ζωή έχει να κάνει με το να δημιουργήσεις τον εαυτό σου» τονίζει.

«Ξεκινώντας να γυρίσει την Αμερική του 1975, μια Αμερική εξουθενωμένη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ένα πούλμαν με μουσικούς που τους είχε συγκεντρώσει ο Ντίλαν βγαίνει στους δρόμους σε αναζήτηση νέων οριζόντων δημιουργίας. Η τουρνέ που προέκυψε, το Rolling Thunder Revue, θα αποκαλύψει έναν Ντίλαν που βλέπουμε σπάνια: παιχνιδιάρη, να φορά μάσκα, δυνατό συναισθηματικά, διαχυτικό, αναζωογονημένο» επισημαίνει η Netflix. Και προσθέτει: «Αιχμαλωτίζοντας με μαεστρία ένα έμβλημα και ένα έθνος, σε διαδικασία μετάβασης και τα δύο, ο σκηνοθέτης Μάρτι Σκορτσέζε αφηγείται την ιστορία χρησιμοποιώντας μπομπίνες φιλμ που για δεκαετίες είχαν εγκαταλειφθεί και τώρα έχουν αποκατασταθεί, οδηγώντας τους θεατές στην καρδιά ενός ελεύθερου, εντυπωσιακού μουσικού στοιχήματος».

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται, επίσης, και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην τουρνέ, όπως οι Τζόαν Μπαέζ, Σαμ Σέπαρντ και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο Ντίλαν θα διαθέσει το σετ «Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings».