Eurovision 2019: Νέο σκάνδαλο με την βαθμολογία

Eurovision 2019: Νέο σκάνδαλο με την βαθμολογία

Ποια χώρα δεν έπρεπε να περάσει στον τελικό

Μετά τη λάθος βαθμολογία της Λευκορωσίας, έρχεται και άλλο λάθος την βραδιά του Β'Ημιτελικού στη Eurovision.

Ωστόσο αυτό το λάθος είναι ακόμα πιο σημαντικό καθώς δεν αλλάζει μόνο την σειρά, αφού με το λάθος έμεινε μια χώρα εκτός που έπρεπε να βρίσκεται στον τελικό.

Όπως αποκάλυψε η RAI στην 10η θέση του Ιταλικού televoting βρέθηκε η Λιθουανία και θα έπαιρνε 1 βαθμό από την Ιταλία, κάτι που όμως τελικά δεν συνέβη στην βαθμολογία της Ιταλίας στο televoting τoυ Β’Ημιτελικού.

Ο βαθμός αυτός θα ήταν καθοριστικός καθώς η Λιθουανία θα ισοφάριζε την Δανία αλλά θα την ξεπερνούσε κιόλας καθώς είναι πιο σημαντική η ψηφοφορία του televoting, έτσι θα πήγαινε τελικό αντί για την Δανία που μάλιστα βρέθηκε και 12η.

Ο εκπρόσωπος της λιθουανικής τηλεόρασης LRT δήλωσε: «Η κατάσταση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Εμείς, ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας, έχουμε υποστεί ηθική και βαθμολογική αδικία. Ενδέχεται να έχουμε επαρκείς πληροφορίες για να αναγνωριστεί αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, ο τραγουδοποιός και ο ερμηνευτής θα μπορούσε να απαιτήσει σημαντική οικονομική αποζημίωση. Όταν το τραγούδι ακούγεται σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, η ανταμοιβή του συγγραφέα για την αναπαραγωγή του τραγουδιού δύο φορές είναι σημαντικά υψηλότερη από όταν ακούγεται μόνο μία φορά».

Από την άλλη ο εκπρόσωπος της Λιθουανίας πιο χαλαρός έδειξε να μην προβληματίζεται τόσο: «Έκανα ό, τι μπορούσα, αλλά ότι έγινε, έγινε. Όσοι ήταν στο τελικό ήταν άξιοι γι’αυτό, και δεν βλέπω τον λόγο να τους χτυπήσω άσκοπα ή να τους στερήσω τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα».