Το Netflix φέρνει στους συνδρομητές του υψηλότερης ποιότητας ήχο

Το Netflix φέρνει στους συνδρομητές του υψηλότερης ποιότητας ήχο

Που προσαρμόζεται στην ταχύτητα της σύνδεσης τους στο Internet

Το Netflix μόλις αναβάθμισε την τεχνολογία του audio streaming και αύξησε το μέγιστο bitrate του ήχου επιτρέποντας την προσαρμογή του στην ταχύτητα της σύνδεση σας στο Internet.

Ο υψηλής ποιότητας ήχος απέκτησε bitrate στα 640kbps σε συσκευές ήχου που υποστηρίζουν surround sound 5.1-καναλιών και στα 768kbps εάν υποστηρίζουν Dolby Atmos. Ο ήχος ωστόσο μπορεί να προσαρμοστεί στην ταχύτητα σύνδεσης που έχετε και να κατέβει μέχρι και στα 192kbps για να αποφευχθεί το video buffering.

Μέχρι και σήμερα το bitrate του ήχου ενός επεισοδίου καθοριζόταν στην αρχή του stream, χωρίς να μπορεί ο χρήστης να το ρυθμίσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερικές φορές να υπάρχει χαμηλότερης ποιότητας ήχος, ακόμα και αν η σύνδεση μπορούσε να έχει πιο ψηλό bitrate.

Ακόμα όμως και το μέγιστο bitrate των 640kbps για ήχο surround sound 5.1, το Netflix συνεχίζει να συμπιέζει τον ήχο αρκετά σε σχέση για παράδειγμα με το ρυθμό δειγματοληψίας 48ΚHz και στα 24bit ανά δείγμα.

Το Netflix ισχυρίζεται πως προτίμησε αυτό το bitrate επειδή πιστεύει ότι δύσκολα ξεχωρίζει από το «lossless master track) και επομένως δεν θα υπήρχε κάποιο όφελος από το υψηλότερο bitrate.

Το Netflix επίσης λέει ότι αναμένεται τα παραπάνω bitrates να αλλάξουν αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικοί γίνονται οι encoders του.