Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ με κονιάκ και τσιγάρο από τα παρασκήνια

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ με κονιάκ και τσιγάρο από τα παρασκήνια

Η αμφιλεγόμενη φωτογραφία από την κορυφαία σειρά του Τζεφιρέλλι

Παραδοσιακά, κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Εβδομάδα, η θρυλική -πλέον- σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του Ant1.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Ρόμπερτ Πάουελ, έμεινε χαραγμένος στο μυαλό του τηλεοπτικού κοινού, ως ο... ιδανικότερος Ιησούς.

Στην ανατριχιαστική σκηνή της Σταύρωσης, ο Ρόμπερτ Πάουελ, με μια μοναδική ερμηνεία, προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Τα γυρίσματα της σειράς, διήρκεσαν τέσσερα χρόνια και πραγματοποιήθηκαν σε Μαρόκο και Τυνησία.

Οι συνθήκες δεν ήταν πάντα εύκολες για όλους και οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τα παρασκήνια της υπερπαραγωγής του Φράνκο Τζεφιρέλλι, αποδεικνύουν πως όσοι συμμετείχαν στη σειρά είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες.

Σε μια από αυτές τις φωτογραφίες, απεικονίζεται ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Πάουελ στη σκηνή της Σταύρωσης, να είναι πάνω στο Σταυρό, τυλιγμένος με μια κουβέρτα ενώ κρατάει κονιάκ και ένα τσιγάρο!

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως σε εκείνο το γύρισμα έκανε φοβερό κρύο: «Από το να με κατεβάζουν και να με ανεβάζουν ξανά στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου δίνουν και κονιάκ» είχε αναφέρει ο πρωταγωνιστής.