Επέστρεψε μετά από έξι χρόνια, αγαπημένη βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ

Επέστρεψε μετά από έξι χρόνια, αγαπημένη βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ

Με νέο τίτλο αλλά τον ίδιο παρουσιαστή

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια συνεχούς προβολής μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, η αγαπημένη εκπομπή «κόπηκε» τον Φεβρουαρίου 2013. Έξι χρόνια μετά, η εκπομπή ξαναβγήκε στον «αέρα» με άλλο τίτλο αλλά τον ίδιο παρουσιαστή.

Ο λόγος για τη βραβευμένη παιδική εκπομπή της ΕΡΤ, Ουράνιο Τόξο με τον Χρήστο Δημόπουλο. Η εκπομπή επέστρεψε στην μικρή οθόνη, στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και μεταδίδεται πλέον καθημερινά στις 14.30.

Ο νέος τίτλος της είναι τα «1.000 Χρώματα του Χρήστου» και φυσικά, στη θέση του παρουσιαστή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από τον Χρήστο Δημόπουλο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και την περιγραφή της τηλεοπτικής αυτής επιστροφής, η εκπομπή δεν είναι μόνο για παιδιά αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά.

«Τα 1.000 Χρώματα του Χρήστου' είναι μια εκπομπή που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στα όσα ζοφερά συμβαίνουν γύρω μας, να γίνει μια όαση αισιοδοξίας για όλους.

Ο Χρήστος Δημόπουλος, παρέα με τα παιδιά, κάνει κατασκευές, προτείνει ποιοτικά βιβλία για τους μικρούς αναγνώστες, διαβάζει γράμματα και e-mail, δείχνει μικρά βίντεο που του στέλνουν και συνδέεται με τον καθηγητή Ήπιο Θερμοκήπιο, ο οποίος ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο και μας γνωρίζει τις πόλεις όπου έζησε τις απίθανες περιπέτειές του.

Τα παιδιά που έρχονται στο στούντιο ανοίγουν, με το μοναδικό τους τρόπο, ένα παράθυρο απ’ όπου τρυπώνουν το γέλιο, η τρυφερότητα, η αλήθεια κι η ελπίδα αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.

Τα πρώτα λόγια του Χρήστου Δημόπουλου στην πρεμιέρα της εκπομπής ανέφερε: «Γεια σας παιδιά, καλώς ήρθατε στα 1000 χρώματα του Χρήστου. Μην τρομάζετε, ξέρω κάποιοι από εσάς με θυμάστε και κάποιοι δεν με ξέρετε καθόλου. Εκείνοι που με θυμάστε δεν έχω αλλάξει, ο Χρήστος από το Ουράνιο Τόξο είμαι. Μπορεί να έχω δύο άσπρες τρίχες, να φοράω γυαλιά και να έχω πάρει κανένα κιλό αλλά εγώ είμαι. Πριν από έξι χρόνια τελείωσε το Ουράνιο Τόξο. Αρχίσαμε, δεν λεγόμαστε Ουράνιο Τόξο αλλά δεν έχει καμία σημασία».