Στα άκρα η σχέση της Φλέσσα με την ΕΡΤ – «Διαστρεβλώνετε την ενημερωτική ανάρτησή μου»

Στα άκρα η σχέση της Φλέσσα με την ΕΡΤ – «Διαστρεβλώνετε την ενημερωτική ανάρτησή μου»

Η απάντηση της δημοσιογράφου μετά την ανακοίνωση του σταθμού

Η Βίκυ Φλέσσα, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, στέλνει τη δική της απάντηση στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, λίγες ώρες πριν, ο σταθμός σχετικά με το «κόψιμο» της εκπομπής της «Στα Άκρα».

Με τίτλο «Απάντηση προς ΕΡΤ» η δημοσιογράφος «αδειάζει» την ΕΡΤ και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως ποτέ δεν ζήτησε από τον σταθμό να συνεχιστεί η εκπομπή της.

Ολόκληρη η απάντηση της Βίκυς Φλέσσα, στην ΕΡΤ

Ουδείς νόμος επιβάλλει έως την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να «κόβεται» η εκπομπή υποψήφιου δημοσιογράφου. Θα ήθελα να μού τόν γνωστοποιήσετε, αν τόν έχετε.

Επιβάλλεται,όμως, για λόγους ηθικής τάξεως έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, που δεν έχουν εξ επαγγέλματος τηλεοπτικό βήμα.

Ουδέποτε ζήτησα από ουδένα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπομπή μου, ενώ είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Το άρθρο 13 του σχετικού νόμου 4255/14 παρέχει το δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Αυτό το οποίο ζήτησα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ είναι να κάνω χρήση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος.

Είναι κωμικό να θεωρείται ότι επιζητώ 2 εκπομπών δημοσιότητα έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς τηλεοπτικής παρουσίας με προσήλωση ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

Τους 9 καλεσμένους μου σκέπτομαι, τις εκπομπές που έχουν μαγνητοσκοπηθεί, τους πόρους της ΕΡΤ που έχουν διατεθεί και τους συναδέλφους που έχουν εργαστεί για αυτές.

Γι ´αυτό και ερώτησα επανειλημμένως τη Διοίκηση τί θα γίνουν οι εκπομπές μετά τις Ευρωεκλογές. Δέσμευση ότι θα προβληθούν δεν έλαβα.

Ευχαριστώ, πάντως , για τις ευχές σας...

Αφήνω ασχολίαστα τα επίθετα «υποβολιμαία» και «κακόπιστη» πού μού προσάπτετε για την δικαιολογημένη αγωνία μου τί θα γίνει με τους 9 ανθρώπους που τίμησαν την ΕΡΤ και ήλθαν στην εκπομπή μου, καθώς και με τις φίλες και τους φίλους που τήν παρακολουθούν.

Αν επέστρεφα τους χαρακτηρισμούς αυτούς σε εσάς, που διαστρεβλώνετε την ενημερωτική ανάρτησή μου στη σελίδα της εκπομπής μου, θα προσέβαλα όλες και όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ που μοχθούν εκεί-ναι, υπάρχουν, και είναι πολλές και πολλοί.

Θα κλείσω την απάντησή μου κι εγώ με μία ευχή:

Η ΕΡΤ της καρδιάς μας σύντομα να εμπνεύσει τον σεβασμό που αξίζει να έχει η δημόσια τηλεόραση της πατρίδας μας.

Η ανάρτηση που έφερε τον πόλεμο των ανακοινώσεων

Η Βίκυ Φλέσσα, θέλησε να ενημερώσει τους  διαδικτυακούς της φίλους πως η προβολή της εκπομπής της «Στα Άκρα» διακόπτεται λόγω της υποψηφιότητας της για τις ευρωεκλογές 2019 ενώ αναφέρθηκε και στη διοίκηση της ΕΡΤ και το αίτημα που έθεσε στον σταθμό.

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι της εκπομπής όλα αυτά τα 16 χρόνια, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 δεν θα περιλαμβάνει την εκπομπή "ΣΤΑ ΑΚΡΑ" με τη συνέντευξη του ψυχιάτρου Δημήτρη Καραγιάννη, όπως είχε προγραμματιστεί. Η Διοίκηση της ΕΡΤ με ενημέρωσε ότι λόγω της επίσημης ανακοινώσεώς μου ως υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, η προβολή της εκπομπής διακόπτεται. Δεδομένου ότι έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί από εμένα προς προβολή 9 ακόμη συνεντεύξεις, ζήτησα τουλάχιστον 2 από αυτές να προβληθούν στο πλαίσιο του νόμου της προεκλογικής περιόδου, που ξεκινά από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τις εκλογές και παρέχει το δικαίωμα για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή να εμφανιστεί δύο φορές σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Εν προκειμένω, στην ΕΡΤ2 για εμένα, δεδομένου ότι εκεί προβάλλεται η εκπομπή μου, παρότι δεν είναι πολιτική, ούτε έχει περιεχόμενο ευρωπαϊκά θέματα. Η απάντηση που έλαβα σε αυτό το αίτημα ήταν αρνητική» έγραψε η δημοσιογράφος και στη συνέχεια επεσήμανε:

«Φίλες και φίλοι, οι 9 εναπομείνασες συνεντεύξεις και τα θέματά τους προς προβολήν κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι εξής:

— ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-Ψυχίατρος με θέμα το ερώτημα "Αλλάζει ο άνθρωπος;"

— ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ- Καθηγητής Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα " ο γόνιμος άνθρωπος σε έναν άγονο κόσμο".

— ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΣΣΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ-Ψυχοθεραπευτές με θέμα " Σχολική τάξη, μάθηση και ψυχική υγεία"

— ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ-Ιατρός παθολόγος με θέμα " την αξία του μαγνησίου για την υγεία μας".

— ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ-Σκηνοθέτης-ισόβιο μέλος του Actors Studio της Νέας Υόρκης (αποκλειστική συνέντευξη) με θέμα "Ελληνικό θέατρο:Πώς φτάσαμε εδώ;"

— ΤΟΝΙΑ ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ-Καθηγήτρια ΕΜΠ με θέμα την

" Αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου και της Αγια-Σοφιάς".

— ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΟΤΗΣ-Ιατρός Ομοιοπαθητικής με θέμα "τις διαφορές με την κλασική ιατρική και τις ασθένειες που η ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίσει".

— ΑΛΙΚΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-Σύμβουλος Διατροφής με θέμα "την απενοχοποίηση των υπέρβαρων ανθρώπων".

— ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ- Επ. καθηγητής Ορθοδοντικής με θέμα την " Ηδύλη και την Αυγή, τα άλλα δύο κορίτσια της αρχαιότητας μετά την Μύρτιδα».

Φίλες και φίλοι, δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σάς ενημερώσω τί θα γίνει με τις παραπάνω εκπομπές. Στην ερώτησή μου, αν θα προβληθούν μετά την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν έλαβα απάντηση από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Η Βίκυ Φλέσσα που ξέρετε “μετακομίζει" προς το παρόν στην προσωπική της σελίδα, για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της για την Ευρώπη. Όσες και όσοι πιστές και πιστοί φίλοι θέλετε, μπορείτε να προσέλθετε στην σελίδα μου.

Θα μού δώσει κουράγιο και χαρά η υποστήριξή σας και προσβλέπω στις ιδέες και τις παρατηρήσεις σας, σε μία προσπάθεια να συναντήσουμε το μέλλον μας με οδηγό τον Πολιτισμό.

Με πολλή αγάπη και λίγη μελαγχολία. Καλή αντάμωση!» κατέληξε η γνωστή δημοσιογράφος στην ανάρτηση της.

Η ΕΡΤ με τη σειρά της, έστειλε τη δική του ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο για «υποβολιμαία και κακόπιστη» ερμηνεία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως: « Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη.» ανέφερε η ανακοίνωση του σταθμού.