Το χοντροκομμένο αστείο στην εκπομπή Καμπουράκη-Χατζή και η δημόσια συγγνώμη

Το χοντροκομμένο αστείο στην εκπομπή Καμπουράκη-Χατζή και η δημόσια συγγνώμη

Οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν αντιδράσεις με το χιούμορ τους στον αέρα της εκπομπής

Χιούμορ θέλησαν να κάνουν χθες, στην έναρξη της εκπομπής τους οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Τάκης Χατζής, όμως προκάλεσαν αντιδράσεις.

Μόλις ξεκίνησε η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Ακραία Φαινόμενα», ο Δημήτρης Καμπουράκης ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες υπεβλήθη σε επέμβαση στα μάτια, επέστρεψε στον τηλεοπτικό αέρα φορώντας μαύρα γυαλιά.

Ο συμπαρουσιαστής του Τάκης Χατζής θέλησε να του κάνει πλάκα και έκανε πως ψάχνει κέρματα για να δώσει στον... «τυφλό» συνάδελφό του, που είπε ότι μοιάζει με τον Φωτόπουλο στην ταινία «Κάλπικη Λίρα».

Η χοντροκομμένο αστείο των δυο δημοσιογράφων δεν βρήκε θετική ανταπόκριση και σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά. Στη συνέχεια της εκπομπής έγινε αναφορά στη συνάντηση του Πάνου Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν σήμερα συγγνώμη για το περιστατικό με αναρτήσεις που έκαναν στα social media.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης μέσω facebook τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν:

«Ζητώ συγνώμη, δεν είχα καμιά πρόθεση να προσβάλω κανέναν με τον πρωινό τηλεοπτικό μου αυτοσαρκασμό με τα γυαλιά. Έκανα μια σοβαρή επέμβαση στο μάτι, γράφτηκαν και ακούστηκαν υπερβολές για την εγχείρηση και αυτό θέλησα –ανεπιτυχώς- να διακωμωδήσω. Εγώ παρέσυρα και τον Τάκη Χατζή. Τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία, δεν νομίζω ότι έχω δείξει δείγματα ρατσισμού απέναντι σε συνανθρώπους μου που έχουν προβλήματα όρασης ή άλλου είδους αναπηρίες. Ίσα-ίσα στέκομαι δίπλα στον καθημερινό αγώνα τους εναντίον των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τους καταδυναστεύουν. Αν η αποτυχημένη πλάκα μου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, ζητώ και πάλι συγνώμη. Θα υπάρξει φυσικά επανόρθωση και από την εκπομπή».

Από την πλευρά του ο Τάκης Χατζής ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη μέσω twitter:

«Ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Απλώς ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στο μάτι και γι’ αυτό έβαλε τα μαύρα γυαλιά αυτοσαρκαζόμενος. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε κάποιον και πόσο μάλιστα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Συγνώμη εάν κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά».

Δείτε το βίντεο: