Για ποιο λόγο το Netflix κόβει τις αγαπημένες μας σειρές

Για ποιο λόγο το Netflix κόβει τις αγαπημένες μας σειρές

Και μας ρίχνει στην κατάθλιψη

Η απόφαση του Netflix να ακυρώνει την μια σειρά μετά την άλλη, έχει απογοητεύσει εκατοντάδες συνδρομητές ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το άρθρο του Janko Roettgers στο Variety, ο αντιπρόεδρος του Netflix, Todd Yellin, σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες, εξήγησε με ποιο τρόπο προσπαθεί το Netflix να αντιμετωπίσει το κοινό του.

«Πώς μετράμε την επιτυχία; Μία λέξη: χαρά. Αν ο κόσμος απολαμβάνει το υλικό μας, αν οι θεατές λατρεύουν το γεγονός ότι ήρθαν στο Netflix, τότε έχουμε πετύχει».

Ο Todd Yellin ξεκαθάρισε ότι το Netflix προσπαθεί να αποφεύγει να «κόβει» σειρές, άλλα κάποιες φορές δεν έχει άλλη επιλογή.

Γιατί, όμως, επιλέγει να κόψει σειρές που δείχνουν να πηγαίνουν καλά;

Πριν από δύο εβδομάδες, το Netflix ανακοίνωσε ότι σταματάει τη σειρά «One day at a time», μετά από τρεις σεζόν.  Το ίδιο συνέβη και με άλλες πετυχημένες σειρές.

Σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό το Netflix μοιράστηκε δημόσια τα στατιστικά στοιχεία μερικών από τις επιτυχίες του.

Για παράδειγμα, το «Bird Βοx» υπολογιζόταν ότι θα προσελκύσει 80 εκατομμύρια θεατές τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της κυκλοφορίας του.

Το Netflix δηλώνει  «μπορούμε να έχουμε σειρές με χαμηλό προϋπολογισμό που τα πηγαίνουν πολύ καλά, μπορούμε να έχουμε και ακριβότερες σειρές οι οποίες, επίσης, τα πηγαίνουν πολύ καλά. Η μοναδική περίπτωση στην οποία καταλήγουμε να ακυρώσουμε κάποια σειρά είναι όταν έχουμε μια ακριβότερη παραγωγή, χωρίς αρκετή θέαση».

Για αυτούς που δυσαρεστήθηκαν όταν η σειρά «One day at a time» δεν συνέχισε μετά την τρίτη της σεζόν. Ένα tweet εξήγησε , πως απλώς «δεν το παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη μιας ακόμη σεζόν».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα ειπώθηκαν η φιλοσοφία του Netflix είναι, όταν κάτι δεν προσελκύει μεγάλο κοινό σε μικρό χρονικό διάστημα τότε, ίσως, είναι η ώρα να σταματήσει η παραγωγή του.