Το Netflix ετοιμάζεται να αλλάξει μορφή

Το Netflix ετοιμάζεται να αλλάξει μορφή

Ετοιμάζει αλλαγές στον σχεδιασμό του

Ο CEO του Netflix σκέφτεται να αλλάξουν και να κάνουν διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση για την υπηρεσία που θα αλλάξει το UI, για να γίνει πιο εύχρηστο στους συνδρομητές του.

Όπως αναφέρει το Mobile Syrup, η αλλαγή του θα γίνε από το grid style που έχει τώρα δηλαδή σε σειρές και στήλες σε πιο magazine style.

O Hastings σχολίασε ότι όπως είναι τώρα οι φωτογραφίες στην πλατφόρμα θυμίζουν αγγελίες και θεωρεί ότι θα έπρεπε να «λάμπουν» τα προγράμματα όπως και στα περιοδικά για να τραβάνε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Από την άλλη ο αντιπρόεδρος του Netflix, Steve Johnson, έχει αντίθετη άποψη και θεωρεί ότι το ήδη υπάρχον σύστημα βοηθά πολύ τους χρήστες και έχει γίνει πλέον πολύ δημοφιλές.

«Έχουμε δει ότι το grid δουλεύει αρκετά καλά σε όλο τον κόσμο. Ενώ ανέφερα όμως ότι δουλεύει καλά, δεν θα δουλεύει έτσι για πάντα. Και νομίζω ότι πρέπει να πάμε και βαθύτερα.»

Το Netflix κάνει αρκετές δοκιμές στο UI, όπως να παίζει με το μέγεθος των τίτλων, ενώ εξετάζουν και την ιδέα να προβάλλεται απευθείας το επεισόδιο που επρόκειτο να παρακολουθήσετε, αμέσως μόλις ανοίγει η εφαρμογή.  Κάτω από 50% των διαφόρων δοκιμών είναι επιτυχημένες, αλλά η εταιρεία μαθαίνει από κάθε τεστ και συνεχίζει να βελτιώνει τις υπηρεσίες της.