Πρόταση της ειδικής διαχειρίστριας για την επαναφορά του σήματος του Mega

Πρόταση της ειδικής διαχειρίστριας για την επαναφορά του σήματος του Mega

Σε δυο πλατφόρμες απευθύνθηκε η διαχειρίστρια της Τηλέτυπος

Η ειδική διαχείριση της Τηλέτυπος έκανε πρόταση σε Nova και Cosmote Tv προκειμένου να επανέλθει το σήμα του Mega στις δυο πλατφόρμες. Η συγκεκριμένη πρόταση συνοδεύεται από προσλήψεις για τη λειτουργία του καναλιού, σε ιντερνετική όμως μορφή και δεν έχει σχέση με την επαναφορά του καναλιού στις τηλεοπτικές οθόνες και σε πλήρη λειτουργία.

Για να μπορέσει όμως το Mega να εκπέμψει έστω και προσωρινά από τις πλατφόρμες θα πρέπει να πάρει τη σχετική έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Όπως αναφέρουν οι typologies, τέτοιες πρωτοβουλίες λαμβάνονται για να καλυφθούν όλοι έναντι του νόμου καθώς ο νόμος 4339/2015 δίνει ακόμη και σήμερα τη δυνατότητα διεκδίκησης της έβδομης άδειας εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Αν το Mega έπαιρνε άδεια, η αξία του, αυτομάτως θα αυξανόταν. Αυτό είναι κάτι που επιθυμούν και διεκδικούν οι εργαζόμενοι του καναλιού, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια, εξηγώντας πως υπάρχει η νομική δυνατότητα. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης η ειδική διαχείριση, συνεπικουρούμενη από την Grant Thornton, υποστήριξε πως το Mega έχει πολλά χρέη, επικαλούμενη οικονομικά στοιχεία του 2014.

Από τότε όμως, η Τηλέτυπος κάλυψε πολλές από τις οικονομικές της οφειλές. Το κανάλι για μεγάλο διάστημα, και όταν δεν είχε ζωντανό πρόγραμμα αλλά πρόβαλλε μόνο τις επαναλήψεις των προγραμμάτων του, είχε έσοδα, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχει μόνο μία εκκρεμότητα 15 εκατ. ευρώ από το δάνειο που είχε λάβει.

Τα στοιχεία αυτά είναι σε γνώση και της Grant Thornton, που για λογαριασμό των τραπεζών είχε αναλάβει την υποχρέωση σύνταξης των δύο επενδυτικών σχεδίων. Και σίγουρα οι τράπεζες, που έχουν δεσμεύσει τους εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της Τηλέτυπος, γνωρίζουν την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο πρότειναν τη διεκδίκηση της άδειας, αλλά η πλευρά της ειδικής διαχείρισης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα χρήματα από τις τράπεζες.