Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τις δυο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τις δυο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες

Η καταληκτική ημερομηνία όπου πρέπει να κατατεθούν οι αιτήσεις

Το σίριαλ με τις δυο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου φτάνει στο τέλος του μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις «Τυπολογίες», η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ορίστηκε η 25η Φεβρουαρίου.

Αξιοσημείωτο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι πως η εταιρεία Alter Ego μέχρι και την προηγούμενη Τρίτη δεν είχε εμφανιστεί στο ΕΣΡ κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι προς το παρόν η μόνη που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αποκτήσει τη μια από τις δυο «ορφανές» άδειες.

Η ισχύς και το κόστος των αδειών

Κάθε άδεια θα έχει ισχύ δέκα ετών ενώ το κόστος της θα αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε 10 ετήσιες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του ατόμου που θα έρθει στην κατοχή του.

Αν εμφανιστούν περισσότερα από δυο άτομα ώστε να διεκδικήσουν την άδεια τότε θα γίνει δημοπρασία. Αφού ολοκληρωθεί ο φάκελος με τις αιτήσεις συμμετοχής για τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών, το ΕΣΡ θα συντάξει προσωρινό φάκελο με όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί ο οριστικός φάκελος.