Η ταινία τρόμου του Netflix που θα ξεπερνούσε και τον Τιτανικό σε εισιτήρια

Η ταινία τρόμου του Netflix που θα ξεπερνούσε και τον Τιτανικό σε εισιτήρια

Το Bird Box έσπασε ρεκόρ θέασης για παραγωγή πλατφόρμας streaming

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Netflix ακούει στο όνομα «Bird Box» (ο ελληνικός τίτλος είναι: Με τα μάτια κλειστά) και πρόκειται για ταινία τρόμου με πρωταγωνίστρια την Σάντρα Μπούλοκ.

Το Bird Box έσπασε το ρεκόρ θέασης του Netflix αφού πάνω από 45 εκατομμύρια λογαριασμοί παρακολούθησαν την ταινία σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα μετράει λογαριασμούς οι οποίοι συνδέθηκαν και παρακολούθησαν την ταινία και όχι ανθρώπους. Αν υπήρχε δηλαδή τρόπος να καταμετρηθούν οι άνθρωποι που είδαν το Bird Box , ο αριθμός αυτός θα ήταν πολλαπλάσιος.

Το Με τα μάτια κλειστά, είναι μία από τις μεγάλες επιτυχίες της πλατφόρμας Netflix, η οποία αν προβαλλόταν στους κινηματογράφους θα… κονταροχτυπιόταν σε εισιτήρια με την επιτυχία του Τζέιμς Κάμερον, Τιτανικός.

Birb Box Challenge

Η ταινία-φαινόμενο του Netflix επηρέασε και αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους θεατές οι οποίοι φρόντισαν να φτιάξουν και το λεγόμενο «Bird Box Challenge».

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία κάποιος δένει τα μάτια του με ένα μαντήλι και κυκλοφορεί στο σπίτι και στο δρόμο χωρίς να βλέπει, όπως δηλαδή έκαναν και οι ήρωες της ταινίας.

Το αμερικανικό Netfilix μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter απηύθυνε έκκληση στο κοινό να μην κάνουν το Bird Box Challenge καθώς υπήρχε κίνδυνος μέχρι και θανάσιμου τραυματισμού.

Η υπόθεση της ταινίας

Μια γυναίκα με καλυμμένα τα μάτια οδηγεί δύο παιδιά, μέσα από ένα δάσος σε μια βάρκα. Οι εντολές είναι σαφείς. Δεν πρέπει κανείς να ανοίξει τα μάτια του, ό,τι κι αν συμβεί. Οι τρεις τους διασχίζουν ένα ποτάμι που δεν μοιάζει να οδηγεί κάπου. Πίσω στο χρόνο, πέντε χρόνια πριν η ίδια γυναίκα είναι έγκυος και μια από τους επιζώντες του... τέλους του κόσμου. Κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι μαζί με λίγους ακόμη που έχουν γλιτώσει, προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και το αγέννητο παιδί της από την πείνα, την τρέλα και το «τέρας» που κυκλοφορεί εκεί έξω και μόλις το κοιτάξεις στα μάτια σε οδηγεί στο θάνατο.