Αύξηση στην τιμή του Netflix

Αύξηση στην τιμή του Netflix

Τι ισχύει για την Ελλάδα

Αναστάτωση επικράτησε στους cinefil της πλατφόρμας Netflix, όταν έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει αύξηση στην τιμή της μηνιαίας συνδρομής.

Ο λόγος της αύξησης αυτής οφείλεται στο γεγονός ό,τι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέα προγράμματα, σύμφωνα με τον CEO, Ριντ Χάστινγκς.

Το μηνιαίο κόστος της συνδρομής θα αυξηθεί έως και 2 δολάρια και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Το πιο δημοφιλές πακέτο του Netflix θα κοστίζει 12 δολάρια από 11 που είναι η τιμή του τώρα. Το ακριβό συνδρομητικό πακέτο, αυτό δηλαδή που επιτρέπει ταυτόχρονο streaming σε τέσσερις οθόνες, θα κοστίζει 16 δολάρια από 14 που κοστίζει τώρα. Το βασικό πακέτο, το οποίο δεν υποστηρίζει θέαση σε υψηλή ευκρίνεια, θα αυξηθεί ένα δολάριο, δηλαδή, από 8 δολάρια που είναι η τιμή του τώρα, θα ανέλθει στα 9 δολάρια.

Πώς θα ειδοποιηθούν οι συνδρομητές για την αύξηση

Οι υπάρχοντες συνδρομητές του Netflix θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αύξηση και το νέο κόστος στις συνδρομές τους. Η ενημέρωση θα γίνει έως και 30 ημέρες πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών.

Δεύτερη αύξηση στην συνδρομή

Η συγκεκριμένη αύξηση στην μηνιαία συνδρομή, δεν είναι η πρώτη που πραγματοποιεί η πλατφόρμα. Η προηγούμενη αύξηση είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2017.

Για ποιες χώρες ισχύει και τι θα συμβεί με τους Έλληνες συνδρομητές

Οι αυξήσεις αυτές στις τιμές θα ισχύσουν για τους πελάτες του Netflix στις ΗΠΑ. Οι συνδρομητές από το Μεξικό και τη Βραζιλία αποκλείονται από τις νέες τιμές ενώ προς το παρόν δεν επηρεάζονται και οι τιμές μένουν ως έχουν.