Αύξησε την περιουσία του κατά 1 δισ. δολ. σε ένα μήνα ο CEO της Netflix

Αύξησε την περιουσία του κατά 1 δισ. δολ. σε ένα μήνα ο CEO της Netflix

Από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα λόγω της ανόδου της τιμής των μετοχών της εταιρείας πάνω από 50%

Κατά 1 δισ. δολάρια είδε να αυξάνεται η περιουσία του μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα, ο συνιδρυτής και CEO του Netflix Ριντ Χάστινγκς, σύμφωνα με το Forbes.

Η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα Netflix αύξησε τις τιμές των συνδρομών του -μεταξύ 13% και 18%- οδηγώντας τη μετοχή της εταιρείας σε άνοδο 6,5%, ενώ ήδη από τα Χριστούγεννα είχε καταγράψει κέρδη άνω του 50%. Χθες Τρίτη η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 354,64 δολάρια, χαμηλότερα από το υψηλό του Ιουλίου, οπότε είχε αναρριχηθεί πάνω από τα 400 δολάρια, αλλά πολύ πάνω από τα 234 δολάρια της περιόδου των Χριστουγέννων.

Λόγω αυτής της ανόδου, Χάστινγκς που κατέχει περίπου 2,5% των μετοχών της εταιρείας, πρόσθεσε πάνω από 1 δισ. δολάρια στην περιουσία του από τις 25 Δεκεμβρίου, η οποία τώρα υπολογίζεται σε περίπου 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ο 58χρονος Χάστινγκς αποφοίτησε από το Bowdoin College το 1983 με πτυχίο στα μαθηματικά, ενώ αργότερα πήρε μάστερ στην τεχνητή νοημοσύνη στο πανεπιστήμιο του Stanford.

Ίδρυσε το Netflix το 1997 μαζί με τον Μαρκ Ράντολφ, ο οποίος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο το 2004. Για κάποιο χρονικό διάστημα, τα πράγματα φάνηκαν κάπως δύσκολα. Το 2011, αφού ο Χάστινγκς ανακοίνωσε σχέδια διαχωρισμού των υπηρεσιών ενοικίασης DVD από τις υπηρεσίες streaming, οι πελάτες άρχισαν να μειώνονται και η μετοχή της εταιρείας έπεσε 74% μέσα σε 5 μήνες.

Η ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας για αύξηση των τιμών των συνδρομών, φαίνεται απίθανο να προκαλέσει τέτοια αντίδραση, καθως η μεγάλη πλειονότητα των πελατών δεν ξέρουν καν πόσα ξοδεύουν για συνδρομητικές υπηρεσίες, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Waterstone Management Group. Επιπλέον, η μηνιαία συνδρομή του Netflix είναι ακόμη πολύ φθηνότερη από τις συμβατικές επιλογές καλωδιακής τηλεόρασης.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει 130 εκατομμύρια πελάτες, έχοντας αυξηθεί κατά 100 εκατ. τα τελευταία 5 χρόνια. Η Comcast ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα, ότι θα ξεκινήσει μια δική της υπηρεσία streaming το 2020, ενώ η ανταγωνίστρια Hulu πρόσφατα ξεπέρασε τα 25 εκατ. συνδρομητές στις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, το Netflix και ο Hastings έχουν ένα μεγάλο προβάδισμα.