Ο Γιώργος Αυτιάς έδωσε την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιώργος Αυτιάς έδωσε την απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είχε αναφερθεί στο «φίλο» του

Σχεδόν βέβαιη ήταν για όλους τους τηλεθεατές η απάντηση του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά μετά την ονομαστική αναφορά που έκανε το Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή σε εκείνον για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων.

Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά λοιπόν στον πρωθυπουργό για τις περικοπές των συντάξεων ήρθε πρωί Σαββάτου, από την εκπομπή «Καλημέρα» και τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

«Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε. Άλλοι ψηφίζουν και άλλοι κόβουν, που... δεν κόβουν στο τέλος», σχολίασε ο Γιώργος Αυτιάς, ανατρέχοντας στους πίνακες που η εκπομπή είχε προβάλει στις 17/11/2018.

Και συνέχισε λέγοντας «την προηγούμενη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς, πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δείχναμε τους κερδισμένους. Άρα όχι τσιμουδιά. Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε τις μειώσεις. Στις 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού. Το έλεγε ο Νόμος. Δεν τα δώσατε. Τα δώσαμε εμείς. Μεγάλες ευχαριστίες που η δικιά σας φωνή έφτασε στη Βουλή. Χαίρομαι που μαζί με την κοινωνία φωνάξαμε και πήρατε πίσω αυτές τις μειώσεις».

«Το Ασφαλιστικό κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ελάτε, όλοι μαζί με την κοινωνία να βρούμε μια άκρη πριν να είναι αργά», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συγκεκριμένα είχε σχολιάσει από το βήμα της Βουλής: «Ψάχνω να βρω πού πήγαν και αυτοί οι πηχυαίοι τίτλοι στα μέσα ενημέρωσης, στις εφημερίδες, που κατατρομοκρατούσαν επί έναν και πλέον χρόνο τους συνταξιούχους, και όχι μόνον, ότι έρχεται ''θύελλα'', ότι έρχεται ''τσουνάμι'', ότι έρχονται περικοπές. Και να, οι αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις των συντάξεων που θα δουν οι συνταξιούχοι και να, τα δημοσιεύματα και να, οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου ο Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει ο καθένας και η καθεμιά από τους άμοιρους τους συνταξιούχους. Τώρα τσιμουδιά».

Παρακαλούμε περιμένετε ...