Κρέτσος: Επανέρχεται η ελληνική μυθοπλασία στην ΕΡΤ

Κρέτσος: Επανέρχεται η ελληνική μυθοπλασία στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΨΗΠΤΕ σύντομα θα αρχίσει η προβολή ελληνικών σειρών στην κρατική τηλεόραση

«Ύστερα από πολλά χρόνια, η ελληνική μυθοπλασία επανέρχεται και η ΕΡΤ μετά από 10 χρόνια έχει μπει και αυτή στο πεδίο της ελληνικής μυθοπλασίας, άρα το μέτρο έχει αρχίσει και αποδίδει» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Τόνισε ότι ο ίδιος είναι «απόλυτα ικανοποιημένος με το περιεχόμενο της ΕΡΤ» για να συμπληρώσει ότι «είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα και η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα του λαού, άνοιξε την ΕΡΤ και προχωράει δυναμικά». Κληθείς να σχολιάσει το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, είπε ότι δεν κάνει συμψηφισμό με το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «καλό είναι η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους αλήθειας, τεκμηρίωσης και δεδομένων».

Ο κ. Κράτσος χαρακτήρισε ακόμη ως θέμα δημοκρατίας, το γεγονός μία κοινωνία να δίνει χώρο στις οπτικοακουστικές παραγωγές, καθώς ο πολιτισμός μας τη σημερινή εποχή είναι οπτικοακουστικός, συμβάλλοντας παράλληλα στην εκπαίδευση αλλά και σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, προαναγγέλοντας την έλευση νομοσχεδίου που εντάσσει τον κινηματογράφο στο τουριστικό πλαίσιο της χώρας.

Σημείωσε ότι ο οπτικοακουστικός κλάδος στηρίζει πολλές θέσεις εργασίας με την υψηλότερη προστιθέμενη αξία, χαρακτηρίζοντας το θέμα κομβικό για το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, που προωθεί κίνητρα για τις παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος ανέλυσε το οικονομικό πλαίσιο στήριξης των παραγωγών, τονίζοντας ότι το υπουργείο το ενδιαφέρει «οι δαπάνες να γίνονται στην Ελλάδα, που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, (φως, φυσικό τοπίο, κ.λπ.».

Παρακαλούμε περιμένετε ...