Τα τουρκικά σήριαλ στην πρώτη θέση της Ευρώπης

Τα τουρκικά σήριαλ στην πρώτη θέση της Ευρώπης

Τα τουρκικά σήριαλ καλύπτουν το 25% των εξαγωγών σήριαλ στον κόσμο

Τα τουρκικά σήριαλ τα οποία καλύπτουν το 25% των εξαγωγών σήριαλ στον κόσμο βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στο χώρο αυτό σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης trt.net.tr.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Νούρι Έρσοϊ.

Ο Νουρί Έρσοϊ απάντησε τις ερωτήσεις των βουλευτών στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το 2019.

Απαντώντας τις ερωτήσεις σχετικά με τον κινηματογραφικό τομέα ο υπουργός, δήλωσε πως χάριν στην στήριξη που παρέχει το υπουργείο στον τομέα, ο αριθμός των τουρκικών ταινιών που το 2002 ήταν 9, το 2017 έφτασε στους 148, ενώ ο αριθμός των θεατών των τουρκικών ταινιών ο οποίος ήταν 2 εκατομμύρια ξεπέρασε τα σαράντα εκατομμύρια.

Ο Έρσοϊ υπογράμμισε πως η Τουρκία με το ποσοστό θέασης τουρκικών ταινιών που ανέρχεται στο 56% βρίσκεται στην πρώτη σειρά στην Ευρώπη και ανέφερε:

«Τα σήριαλ μας εξάγονται σε 156 χώρες. Οι τουρκικές παραγωγές καλύπτουν το 25% των εξαγωγών τηλεοπτικού περιεχομένου σε όλο τον κόσμο. Με τα συγκεκριμένα στοιχεία η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο».