Οικονομικά προβλήματα για το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84

Οικονομικά προβλήματα για το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84

Τι αναφέρει το ψήφισμα των εργαζομένων

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ραδιοσταθμός «9,84» του δήμου Αθηναίων. Όπως κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ραδιοσταθμού αποφασίσθηκε η απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, η μείωση των μισθών των εργαζομένων του έως και 50% για τρεις μήνες κ.α.

Απαντώντας η πρόεδρος του ραδιοσταθμού, Δήμητρα Σιδερή, δήλωσε ότι ο «9,84» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει «ταμειακό και όχι λογιστικό έλλειμμα» της τάξεως των 150.000 ευρώ. Και το απέδωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εν μέρει στην αύξηση φέτος των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των μισθών, είπε ότι η πρόταση προβλέπει να είναι κλιμακωτή και η όποια χρηματική απώλεια τους τρεις αυτούς μήνες, θα αποδοθεί στους εργαζομένους εντός του 2019.

Ομόφωνο ψήφισμα των εργαζομένων

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο δημοτικό ραδιοσταθμό « 9,84» καταγγέλλεται η διοίκηση του ραδιοσταθμού ότι επιχειρεί «να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τη διαχειριστική αδυναμία της».

Επίσης, καταγγέλλεται ότι ενώ ήταν γνωστό από μήνες ότι ο προϋπολογισμός του ραδιοσταθμού είχε πέσει έξω, θέτουν «προ τετελεσμένων τους εργαζομένους, αποφασίζοντας απολύσεις, περικοπές μισθών, μετατροπή συμβάσεων και μερική καταβολή δεδουλευμένων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...