Ραγδαία αύξηση συνδρομητών καταγράφει η Netflix

Ραγδαία αύξηση συνδρομητών καταγράφει η Netflix

Σε ένα χρόνο ο αριθμός των νέων συνδρομητών θα φθάσει όσους έχει η HBO σε 40 χρόνια λειτουργίας

Η διαδικτυακή κινηματογραφική πλατφόρμα Netflix θα αυξήσει φέτος τους συνδρομητές της κατά 27,4 εκατομμύρια παγκοσμίως σύμφωνα με την Barclays, η οποία κάνει λόγο για ένα «απίστευτο» ποσοστό αύξησης συνδρομητών.

Σημειώνει δε, ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σχεδόν με το σύνολο των συνδρομητών της HBO στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης της Netflix είναι σύμφωνα με την Barclays, ότι σε ένα τρίμηνο φέτος αύξησε τους συνδρομητές τους σε αριθμό αντίστοιχο με αυτόν όλης της χρονιάς πέρσι, σημειώνοντας ότι η online υπηρεσία streaming βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταρρίψει το ρεκόρ εγγραφής νέων συνδρομητών φέτος. Με εξαίρεση τη Cinemax, η HBO διέθετε περίπου 30 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ το 2014, σύμφωνα με την Barclays, περίπου 40 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Η HBO ιδρύθηκε το 1972, αλλά απέκτησε την πρώτη άδεια για εθνική διανομή σήματος μέσω δορυφόρου το 1975.

Η σύγκριση των δύο εταιρειών δίνει σύμφωνα με την Barclays μια καλύτερη εικόνα του πόσο γρήγορα επεκτείνεται η Netflix, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο εξωτερικό. Η ετήσια αύξηση των συνδρομητών είναι «το κλειδί για τη διατήρηση της οικονομικής της αποτίμησης» στη Wall Street, αναφέρει σε σημείωμα της προς τους πελάτες της η τράπεζα. Η μετοχή της Netflix έχει αυξηθεί κατά 73,7% σε ένα χρόνο, φθάνοντας στα 362,88 δολάρια ανά μετοχή.