Το λάθος σε επεισόδιο των Simpsons που δεν πρόσεξε ποτέ κανείς

Το λάθος σε επεισόδιο των Simpsons που δεν πρόσεξε ποτέ κανείς

Το αποκάλυψε ο παραγωγός της σειράς

Είναι λάθος ή μήπως είναι ευφυές σκηνοθετικό «εύρημα»; Σε ένα εμβληματικό επεισόδιο του «The Simpsons», το «And Maggie Makes Three» (Και με τη Μάγκι γίναμε τρεις) του 1995, σε μια σεκάνς η Μαρζ λέει στον Χόμερ ότι είναι έγκυος στη Μάγκι. Ως εδώ, καλά. Αλλά, αν προσέξουμε καλύτερα, θα δούμε στο τοίχο, πίσω από τον καναπέ, κορνιζαρισμένη φωτογραφία της Μάγκι!

Ποιος το εντόπισε (και το έκανε βούκινο); Ο ίδιος ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, ο Ματ Σέλμαν. Στον λογαριασμό του στο Twitter, στις 4 Σεπτεμβρίου, ανάρτησε παγωμένο πλάνο της σεκάνς.

Τι ήθελε και το 'κανε; Ξεκίνησε «κυνήγι λαθών». Κι εντοπίστηκαν κι άλλα. Ο χρήστης @RetroRelapstic επισύρει την προσοχή μας στο επεισόδιο του 1992 «Lisa's First Word» (Η πρώτη λέξη της Λάιζα). Σε αυτό το επεισόδιο, στον νου της Μαρτζ έρχονται αναμνήσεις από τη μέρα που η Λάιζα είπε την πρώτη της λέξη. Βλέπουμε φλασμπάκ του νεαρού ζευγαριού των Σίμπσονς να προσπαθούν να φέρουν βόλτα μια οικογένεια που μεγαλώνει. Σε μια σεκάνς - τραγικά όμοια με αυτή την οποία επισήμανε ο Ματ Σέλμαν στο επεισόδιο «And Maggie Makes Three» -, η Μαρτζ λέει στον Χόμερ ότι είναι έγκυος στη Λάιζα. Πανικόβλητος ο Χόμερ ανεβαίνει τρέχοντας την σκάλα προς τον πάνω όροφο και στον τοίχο βλέπουμε κορνιζαρισμένη φωτογραφία της Λάιζα.

Έχουμε επίγνωση ότι η σειρά είναι φημισμένη για τις σωστές προβλέψεις της. «Προέβλεψε» την προεδρία Τραμπ, «προέβλεψε» την εξαγορά της 20th Century Fox από την Ντίσνεϊ. Αλλά «προβλέπει» και τον ερχομό των κοριτσιών στον κόσμο;