ΕΡΤ: Οικονομία ακόμα και στην κάλυψη του Πρωθυπουργού

ΕΡΤ: Οικονομία ακόμα και στην κάλυψη του Πρωθυπουργού

Η απάντηση σε στελέχο πολιτικού κόμματος σχετικά με το κόστος κάλυψης της δραστηριότητας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σε απάντηση ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στελέχους πολιτικού κόμματος σχετικά με το κόστος κάλυψης της δραστηριότητας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ από την ΕΡΤ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ο διευθυντής παραγωγής που είναι υπεύθυνος για την κάλυψη των δραστηριοτήτων του Πρωθυπουργού, με υπηρεσιακή επιστολή του προς τις αρμόδιες μονάδες τις ΕΡΤ, ζήτησε την κάλυψη της ομιλίας και της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με χρήση OB VAN High Definition.

Η εν λόγω υλικοτεχνική υποδομή δεν είναι διαθέσιμη από την ΕΡΤ (η δημόσια ραδιοτηλεόραση διαθέτει μόνο OB VAN StandardDefinition), ως εκ τούτου υπήρξε ανάγκη για την ενοικίαση του van από ιδιώτη. Δεδομένου του γεγονότος ότι η εικόνα από τη ΔΕΘ θα διαμοιραζόταν από την ΕΡΤ σε μεγάλα διεθνή κανάλια και πρακτορεία – κάτι που υπαγορεύεται από τον νόμο και τον θεσμικό της ρόλο – η παραγωγή του υλικού έπρεπε να είναι σε υψηλή ανάλυση, ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν οι καλοπροαίρετοι φύλακες του συμφέροντος της ΕΡΤ, είναι ότι η ενοικίαση του OB VAN HD ήταν εξαιρετικά πιο οικονομική σε σχέση με τη διάθεση του OB VAN SD της ΕΡΤ. Βάσει του προϋπολογισμού παραγωγής, το κόστος στην πρώτη περίπτωση για την κάλυψη και των δύο ημερών ανέρχεται στο τελικό ποσό των 10.580 ευρώ, με υλικό υψηλής ευκρίνειας, κατάλληλο για διανομή στα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτο το van της ΕΡΤ, το κόστος θα ανερχόταν σε 13.600 ευρώ, καθώς θα απαιτούνταν πρόσθετα έξοδα μετακίνησης του προσωπικού και του οχήματος, έξοδα διατροφής και διαμονής, καθώς και ενοικίασης πρόσθετου εξοπλισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραγωγή ποιοτικού αποτελέσματος.

Κανείς από τους αυτόκλητους επικριτές δεν μπήκε στον κόπο να αναζητήσει τα επίσημα αυτά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ. Για μία ακόμα φορά έμειναν έκθετοι μπροστά στο κοινό».