Κίντμαν και Θερόν σε ταινία για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Fox News

Κίντμαν και Θερόν σε ταινία για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Fox News

Τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης του τηλεοπτικού δικτύου μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη

Η Νικόλ Κίντμαν και η Σαρλίζ Θερόν θα παίξουν στην ταινία που θα αφηγείται, τί συνέβαινε στα παρασκήνια του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου Fox News, το οποίο σημαδεύτηκε τα τελευταία χρόνια από διάφορα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι, συμπατριώτισσα της Αυστραλέζας Νικολ Κίντμαν, είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις για να μετάσχει στην ταινία, την παραγωγή της οποίας θα κάνει το ανεξάρτητο στούντιο Annapurna Pictures, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του ειδικευμένου ιστότοπου The Hollywood Reporter. Η Κίντμαν θα υποδυθεί τη δημοσιογράφο Γκρέτσεν Κάρλσον, η οποία διατύπωσε τις πρώτες δημόσιες καταγγελίες σε βάρος του Ρότζερ 'Ειλς, ιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Fox News, τον Ιούλιο του 2016.

Η θέση του Έιλς επιδεινώθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν η Μέγκιν Κέλι, ένα από τα «αστέρια» του σταθμού, την οποία θα υποδυθεί η Σαρλίζ Θερόν, δήλωσε ότι είχε δεχτεί προτάσεις με υπονοούμενα από τον Έιλς 10 χρόνια νωρίτερα. Ο Έιλς είχε αναγκασθεί να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Fox News τον Ιούλιο 2016 και την ίδια τύχη είχε μερικούς μήνες αργότερα ο διάσημος παρουσιαστής του δικτύου Μπιλ Ο' Ράιλι, που κατηγορείτο επίσης για παρενόχληση από διάφορες γυναίκες.

Τον Οκτώβριο του 2017 η Μέγκιν Κέλι είχε κατηγορήσει το Fox News, ότι προστάτευε επί μακρόν τον διάσημο παρουσιαστή του, παρά τις καταγγελίες σε βάρος του. Σύμφωνα με έρευνα της New York Times, το τηλεοπτικό δίκτυο φέρεται να είχε καταβάλει εκατομμύρια δολάρια σε πρόσωπα, που πιθανολογείται ότι ήταν θύματα του παρουσιαστή, για να εξαγοράσει τη σιωπή τους. Η υπόθεση είχε ξεσπάσει μερικούς μήνες πριν από το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν, το οποίο έκτοτε έφερε στο φως καταγγελίες και υποθέσεις παρενόχλησης σε βάρος πολλών υπευθύνων και δημοσιογράφων από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα υπογράφει ο Τζέι Ρόoυτς (Τράμπο, Γαμπρός της Συμφοράς) πάνω σε σενάριο του Τσαρλς Ράντολφ, ενός εκ των σεναριογράφων της ταινίας The Big Short, για το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ.