Σπάει ταμεία σε όλο τον κόσμο το sequel του Jurassic Park

Σπάει ταμεία σε όλο τον κόσμο το sequel του Jurassic Park

Οι εισπράξεις της ταινίας «Jurassic World» ξεπέρασαν τα 1 δισ. δολ. μέσα σε δύο εβδομάδες προβολής

Ξεπέρασαν τα 1 δισ. δολάρια οι εισπράξεις της ταινίας «Jurassic World: Fallen Kingdom» της Universal Pictures μέσα σε δύο εβδομάδες από την έναρξη της προβολής της σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Comcast Corp.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της ταινίας από την προβολή της στη Βόρεια Αμερική ανήλθαν στα 304,8 εκατ. δολάρια και στα 700,7 εκατ. δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία «Fallen Kingdom» που κυκλοφόρησε στις 22 Ιουνίου, γίνεται η 35η τα έσοδα της οποίας από τα εισιτήρια φθάνουν το ύψος των 1 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η προβολή της ταινίας στην Κίνα, όπου οι εισπράξεις έφθασαν τα 245,2 εκατ. δολάρια, καθιστώντας την χώρα την κορυφαία αγορά της ταινίας εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την Universal.

Το «Fallen Kingdom» συνεχίζει από εκεί που τελείωσε η τελευταία ταινία «Jurassic World», με τους δεινόσαυρους να τρέχουν αφηνιασμένοι στο φανταστικό νησί Isla Nublar. Ο Chris Pratt ερμηνεύει και πάλι το ρόλο του ατρόμητου Owen Grady, αυτή τη φορά προσπαθώντας να σώσει τους δεινοσαύρους από ένα ηφαίστειο και κυνηγούς τροπαίων. Η σειρά αποτελεί sequel του «Jurassic Park» του Steven Spielberg, που βγήκε στους κινηματογράφους το 1993. Η Universal Pictures φιλοδοξεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις εισπράξεις της από την πρεμιέρα της ταινίας στην Ιαπωνία στις 13 Ιουλίου.