To Facebook «στρατολογεί» γνωστούς παρουσιαστές κατά των fake news

To Facebook «στρατολογεί» γνωστούς παρουσιαστές κατά των fake news

Ενημερωτικές εκπομπές που θα προβάλλονται μέσω της πλατφόρμας Watch σχεδιάζει το κοινωνικό δίκτυο

Ενημερωτικά προγράμματα με γνωστούς παρουσιαστές λανσάρει στις ΗΠΑ το Facebook, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να βελτιώσει την ποιότητα των ειδήσεων που εμφανίζονται στο κοινωνικό δίκτυο και να καταπολεμήσει το φαινόμενο των fake news.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Facebook, θα συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τον Άντερσον Κούπερ του CNN, τον Σέπαρντ Σμιθ του Fox News και τον Χόρχε Ράμος της Univision, δημιουργώντας ενημερωτικές εκπομπές που θα προβάλλονται αποκλειστικά μέσω της υπηρεσίας βίντεο Facebook Watch, με διαλείμματα για διαφημίσεις. Οι εκπομπές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

«Προσπαθήσαμε να στήσουμε μία ευρεία ομάδα συνεργατών που ήδη παράγουν ποιοτικές ειδήσεις και είναι επίσης ικανοί στο να κινούν το ενδιαφέρον του κοινού», δήλωσε η Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής διεθνών ειδησεογραφικών συνεργασιών του Facebook.

Επίσης, στο Facebook Watch θα παρουσιάζονται προγράμματα σε συνεργασία με το δίκτυο ABC News και την ιστοσελίδα Mic, μεταξύ άλλων. Κάποια από τα προγράμματα θα είναι καθημερινά, ενώ άλλα θα είναι λιγότερο συχνά. Σύμφωνα με την Μπράουν, οι εκπομπές θα πειραματιστούν με καινοτομίες των social media, όπως είναι οι online «σφυγμομετρήσεις».

Η Μπράουν απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας του Facebook με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, και αρκέστηκε να πει ότι το Facebook θα πληρώνει για την παραγωγή των προγραμμάτων, και επιπλέον θα μοιράζεται τα διαφημιστικά έσοδα με τους οργανισμούς.