Κινεζικό κανάλι «έκοψε» δύο τραγούδια από τη Eurovision

Κινεζικό κανάλι «έκοψε» δύο τραγούδια από τη Eurovision

Η EBU διέκοψε άμεσα τη συνεργασία της με το δίκτυο Mango TV

Η διοργανώτρια αρχή της Eurovision EBU απαγόρευσε σε ένα από τα πιο δημοφιλή κινεζικά κανάλια να προβάλλει τον διαγωνισμό τραγουδιού, λόγω του ότι «έκοψε» ορισμένες εμφανίσεις του πρώτου ημιτελικού της Eurovision.

Το δίκτυο Mango TV, όπως έγινε γνωστό, αποφάσισε να μην προβάλει τα τραγούδια της Ιρλανδίας και της Αλβανίας, ενώ «θόλωσε» τις σημαίες με το ουράνιο τόξο που κυμάτιζαν πολλοί οπαδοί της Eurovision, οι οποίες αποτελούν σύμβολο της LGBT κοινότητας διεθνώς.

Οι λόγοι για τη λογοκρισία των τραγουδιών είναι ότι στην εμφάνιση της Ιρλανδίας βλέπουμε δύο χορευτές να αναπαριστούν έναν ομοφυλοφιλικό έρωτα, ενώ ο τραγουδιστής της Αλβανίας έχει στο σώμα του πολλά τατουάζ σε εμφανή σημεία.

H EBU ξεκαθάρισε πως η λογοκρισία αντίκειται στις αρχές της. «Με λύπη μας επομένως θα τερματίσουμε τη συνεργασία μας με το δίκτυο», προσέθεσε, τονίζοντας ότι το Mango TV δεν θα μπορέσει να μεταδώσει τον τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο, ενώ δεν του επετράπη και η προβολή του δεύτερου ημιτελικού της Πέμπτης.

Ο τραγουδιστής Ράιαν Ο’ Σόνεσι, που ερμηνεύει την ιρλανδική συμμετοχή, δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση της EBU. «Από την αρχή είπαμε ότι ο έρωτας είναι έρωτας, είτε είναι μεταξύ ανδρών, είτε μεταξύ γυναικών, είτε μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας, επομένως νομίζω ότι είναι μία πραγματικά σημαντική απόφαση. Το πήραν στα σοβαρά και νομίζω ότι είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, οπότε είμαι χαρούμενος με αυτήν», ανέφερε μιλώντας στο BBC.