Πώς να καθαρίσετε μόνοι σας τα χαλιά σας!

Σκέφτεστε τα χρήματα που πρόκειται να δώσετε για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των χαλιών σας και σας πιάνουν κρίσεις πανικού; Εάν έχετε χώρο στο σπίτι σας να τα αποθηκεύσετε, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε καθώς εμείς σας έχουμε τον τρόπο να τα καθαρίσετε!

Εάν το χαλί σας δεν είναι πολύ λερωμένο, αρχικά σκουπίστε το και από τις δυο μεριές με την ηλεκτρική. Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και καθαρή βενζίνη σε ίση αναλογία και με ένα σφουγγάρι περάστε το χαλί σας προς τη φορά του πέλους. Στη συνέχεια με ένα βαμβακερό πανί σκουπίστε καλά το χαλί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι το πανί να είναι απολύτως καθαρό. Εάν τα λευκά κρόσια του χαλιού σας δεν είναι ιδιαίτερα λερωμένα καθαρίστε τα με τον ίδιο τρόπο. Εάν όμως είναι λεκιασμένα, σε ένα μπολ με χλιαρό νερό ρίξτε οξυζενέ, τον οποίο θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο, και με μια βούρτσα τρίψτε τα κρόσια μέχρι να καθαρίσουν.

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία κρεμάστε το χαλί από την ανάποδη στα κάγκελα του μπαλκονιού σας για να στεγνώσει. Αφού βεβαιωθείτε ότι είναι απολύτως στεγνό, τυλίξτε το σφιχτά σε ρολό προς την κατεύθυνση του πέλους του. Μην ξεχάσετε να βάλετε καμφορά για να το προστατεύεστε από το σκώρο, αφού όμως την τυλίξετε σε ένα κομμάτι χαρτί ή ύφασμα καθώς δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το χαλί σας. Τέλος, τυλίξτε το με ένα παλιό σεντόνι, κι όχι με πλαστικό το οποίο δεν επιτρέπει στο χαλί να "αναπνέει", και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος οριζόντια στο πάτωμα για να μην τσακίσει.    

Εάν το χαλί σας είναι αρκετά λερωμένο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία απλά αντί για βενζίνη χρησιμοποιήστε καθαρό πετρέλαιο.