Πώς να συντηρήσετε το ψυγείο σας!

Ακόμα και τα ψυγεία no frost τελευταίας τεχνολογίας χρειάζονται συντήρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο λοιπόν θα πρέπει να ασχολείστε με τη φροντίδα του ψυγείου σας, κάνοντας κάποιες απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη χρειαστεί να το αλλάξετε ποτέ!

Αρχικά βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα και αδειάστε όλα τα τρόφιμα. Αφήστε το ψυγείο σας εκτός λειτουργίας για ένα 24ωρο με ανοικτές τις πόρτες. Στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες χρήσης για το που βρίσκεται και με ποιον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε το σωληνάκι από το οποίο φεύγει το νερό της απόψυξης. Αυτό το σωληνάκι, το οποίο είναι ενσωματωμένο με ένα κυπελάκι, από τη χρήση συχνά μαζεύει άλατα, βουλώνει και προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία του ψυγείου.

Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Όταν βράσει ρίξτε μέσα το σωληνάκι για λίγα λεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι καθάρισε πλήρως. Αφού κρυώσει λίγο το νερό στο οποίο έχετε ρίξει τη σόδα, με ένα βαμβακερό πανί καθαρίστε καλά εσωτερικά και εξωτερικά το ψυγείο σας και τοποθετήστε ξανά το σωληνάκι. Βάλτε την πρίζα και πριν τοποθετήσετε ξανά τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο, αφήστε το να δουλέψει για περίπου μισή ώρα.