Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια!

Ήσασταν στην κουζίνα όταν εντοπίσατε τον πρώτο ανοιξιάτικο επισκέπτη…Ένα συμπαθέστατο κατά τα άλλα μυρμήγκι…Σύντομα διαπιστώσατε ότι δεν ήρθε μόνο του αλλά έφερε και την παρέα του! Αντί να τρέξετε στο super market για να προμηθευτείτε εντομοκτόνα, τα οποία περιέχουν χημικά, δοκιμάστε να πείτε αντίο στα μυρμήγκια με απόλυτα φυσικό τρόπο!

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μυρμηγκιού είναι το λεμόνι. Εάν βρήκατε μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, το οποίο είναι από τα αγαπημένα τους στέκια, αδειάστε το και καθαρίστε το καλά με νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χυμό από λεμόνι. Αφού τοποθετήσετε ξανά τα τρόφιμα μέσα, βάλτε σε ένα σημείο μισό λεμόνι για λίγες ημέρες. Στις μυρμηγκοφωλιές που μπορεί να έχουν δημιουργήσει μέσα στο σπίτι σας, ρίξτε επίσης χυμό λεμόνι ενώ στις εξώπορτες, τα παράθυρα και στα σημεία που πέρασαν τα μυρμήγκια ρίξτε ρίγανη.

Για να κάνετε "μαύρα μάτια" να τα ξαναδείτε, φροντίστε μετά το φαγητό να καθαρίζετε καλά το τραπέζι και τους πάγκους της κουζίνας ώστε να μην υπάρχουν ψίχουλα που θα τα προσελκύσουν και στα ντουλάπια που αποθηκεύετε τα τρόφιμα να μην υπάρχουν ανοιχτές συσκευασίες.