Μούχλα στη ντουλάπα!

Ανοίξατε τη ντουλάπα σας και μια δυσάρεστη μυρωδιά σας οδήγησε να κοιτάξετε πίσω από τα ρούχα σας. Το σοκ για εσάς ήταν μεγάλο όταν εντοπίσατε στον τοίχο μούχλα! Αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε;

Τα νέα δεν είναι τόσο καλά καθώς η μούχλα στη ντουλάπα σας προήλθε από κάποια διαρροή στις σωληνώσεις ή από εξωτερική υγρασία. Αφού εντοπιστεί το πρόβλημα και διορθωθεί, θα έρθετε αντιμέτωποι με τη μούχλα στον τοίχο σας κι εκεί ερχόμαστε εμείς για να σας δώσουμε τη λύση.

Αφού, λοιπόν, έχετε βγάλει όλα τα ρούχα και τα πράγματα έξω από τη ντουλάπα, με ένα μάλλινο ύφασμα σκουπίστε τη μούχλα και στη συνέχεια τοποθετήστε μία συσκευή θέρμανσης, προκειμένου να απορροφηθεί η υγρασία. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει ο τοίχος, περάστε ένα χέρι στεγανωτική βαφή, την οποία θα προμηθευτείτε από το χρωματοπωλείο. Αφήστε τις πόρτες της ντουλάπας ανοικτές και μετά από δύο, τρεις ημέρες περάστε τον τοίχο δύο χέρια πλαστικό χρώμα. Αφού στεγνώσει ο τοίχος και ξαναβάλετε τα ρούχα σας μέσα στη ντουλάπα, φροντίστε να μην κλείνετε τελείως τις πόρτες και φυσικά σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ελέγχετε τον τοίχο.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσετε εάν η μούχλα εντοπιστεί σε οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού σας, με τη διαφορά ότι αρχικά θα πρέπει να τον τρίψετε με ειδικό γυαλόχαρτο και αντί για στεγανωτική βαφή θα πρέπει χρησιμοποιήσετε στεγανωτικό αστάρι.

.