Πώς να αντιμετωπίζετε τα ατυχήματα με τα φερμουάρ!

Όταν ο συνάδελφός σας, σας είπε ότι ξεχάσατε να ανεβάσετε το φερμουάρ στο παντελόνι σας θέλατε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί…Έγινε ακόμα χειρότερο όταν μετά από αρκετή προσπάθεια συνειδητοποιήσατε ότι είχε κολλήσει…Θέλετε να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τα ατυχήματα με τα φερμουάρ;       

Το φερμουάρ έχει κολλήσει…

Εάν το φερμουάρ σας ούτε ανεβαίνει ούτε κατεβαίνει, για να απεγκλωβιστείτε από το μπουφάν σας, δοκιμάστε να πάρετε ένα κλασικό μολύβι και να τρίψετε με τη μύτη τα δοντάκια του. Ο γραφίτης θα λειάνει τα άγρια σημεία που κάνουν το φερμουάρ να κολλάει. Εάν δεν πιάσει το κόλπο, μην απελπίζεστε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε στα δοντάκια βαζελίνη, lip balm ή σαπούνι! Με απαλές κινήσεις ανεβοκατεβάστε το φερμουάρ μέχρι το προϊόν να φθάσει στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα. Είναι η ιδανική λύση όταν κολλήσει το φερμουάρ λόγω του υφάσματος.

Το φερμουάρ δε στέκεται…

Αυτό το πρόβλημα πραγματικά μπορεί να σας εκθέσει! Δυστυχώς είναι κάτι που δε μπορεί να διορθωθεί και πρέπει να αλλάξετε φερμουάρ. Υπάρχει όμως η προσωρινή λύση να χρησιμοποιήσετε το στρογγυλό σιδεράκι από ένα μπρελόκ το οποίο θα στερεώσετε στο κουμπί του παντελονιού σας. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει κι ένα λαστιχάκι ή ένας συνδετήρας.

Τα δοντάκια σε ένα σημείο δεν κλείνουν…

Αρχικά δοκιμάστε τη λύση του μολυβιού. Εάν δε λυθεί το πρόβλημα τσεκάρετε εάν έχει πιαστεί ύφασμα ή κλωστή στο φερμουάρ. Το επόμενο που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε με προσοχή εάν κάποιο από τα δοντάκια έχει φύγει από τη θέση του κι αν χρειάζεται επαναφέρετε το στη θέση του με μια πένσα. Στην περίπτωση που δε διαπιστώσετε πρόβλημα στα δοντάκια μπορεί να ευθύνεται ο οδηγός του φερμουάρ οπότε με μια πένσα πιέστε τον μέχρι να ασφαλίσει.  

Έσπασε η λαβή…

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λαβή με ένα συνδετήρα ή ένα μπρελόκ. Δεν είναι η πιο κομψή λύση αλλά τη δουλειά σας θα την κάνετε.